ខ្ញីគឺជាគ្រឿងទេសដ៏មានប្រជាប្រិយភាពមួយដែលត្រូវបានប្រើប្រាស់អស់រាប់ពាន់ឆ្នាំមកហើយទាំងក្នុងការធ្វើម្ហូប និងជាឱសថបុរាណ។ មើមដែលមានរសជាតិហិរតិចៗ និងក្លិនឈ្ងុយនេះមិនមែនត្រឹមតែអាចបន្ថែមរសជាតិដល់មុខម្ហូបប៉ុណ្ណោះទេ តែវាថែមទាំងផ្ទុកនូវសមាសធាតុមានប្រយោជន៍ជាច្រើនដែលអាចជួយទ្រទ្រង់សុខភាពរបស់យើងបានយ៉ាងពូកែ។
ទាំងនេះជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗនៃខ្ញីចំពោះសុខភាព៖
១. បំបាត់អាការៈចង្អោរនិងក្អួត
២. មានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងការរលាក
៣. ជួយកាត់បន្ថយការឈឺចាប់សាច់ដុំ
៤. ល្អសម្រាប់សុខភាពប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
៥. អាចជួយប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក
៦. ជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម
៧. បន្ថយកម្រិតកូលេស្តេរ៉ុល