ក្រវាញ មិនមែនត្រឹមតែជាគ្រឿងទេសដែលផ្តល់ក្លិនឈ្ងុយឈ្ងប់និងរសជាតិពិសេសដល់មុខម្ហូប ឬភេសជ្ជៈប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ត្រូវបានគេទទួលស្គាល់ជាយូរមកហើយថាជាឱសថធម្មជាតិដ៏មានប្រសិទ្ធភាពសម្រាប់សុខភាព។
ទាំងនេះជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗនៃក្រវាញចំពោះសុខភាព៖
១. ល្អសម្រាប់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
២. ប្រឆាំងការរលាក
៣. បន្ថយសម្ពាធឈាម
៤. ប្រឆាំងបាក់តេរី និងមេរោគផ្សិត
៥. ជួយឲ្យដង្ហើមស្រស់ស្រាយ
៦. អាចជួយប្រឆាំងជំងឺមហារីក
៧. ល្អសម្រាប់សុខភាពផ្លូវដង្ហើម