ទុរេនគ្រាន់តែឮឈ្មោះក៏ស្រក់ទឹកមាត់ដែរមែនទេ? ជាមួយនឹងរសជាតិដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ប្លែកពីគេ រហូតបានរហស្សនាមថា”ស្តេចផ្លែឈើ” នេះ តែងតែឆក់បេះដូងអ្នកចូលចិត្តភ្លក្ស។ តែតើអ្នកដឹងទេថា ភាពផ្អែមឆ្ងាញ់នេះក៏អាចលាក់បាំងនូវគ្រោះថ្នាក់សុខភាពមួយចំនួនផងដែរ ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំច្រើនជ្រុល? មកតាមដានទាំងអស់គ្នា!
ទុរេន + ស្រា = បញ្ហា?
មានមនុស្សជាច្រើនជឿថា ការញ៉ាំទុរេនជាមួយគ្រឿងស្រវឹងអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់។ ទោះបីជាមិនទាន់មានការសិក្សាវិទ្យាសាស្ត្រជាក់លាក់ដែលបញ្ជាក់ពីគ្រោះថ្នាក់ធ្ងន់ធ្ងរក៏ដោយ តែអ្នកជំនាញនៅតែណែនាំឱ្យចៀសវាងការផ្សំគ្នានេះ។ ព្រោះទុរេនមានសមាសធាតុស្ពាន់ធ័រ ដែលអាចរំខានដល់ដំណើរការបំបែកជាតិអាល់កុលក្នុងថ្លើម ធ្វើឱ្យអ្នកអាចមានអារម្មណ៍ចង្អោរ ក្អួត ឬឈឺក្បាលបាន។ ល្អបំផុតគួរចៀសវាង!
ផ្អែមខ្លាំងអាចឡើងជាតិស្ករលឿន!
ទុរេនសម្បូរជាតិស្ករធម្មជាតិណាស់! ស្រមៃមើលថាអ្នកកំពុងញ៉ាំបង្អែមធម្មជាតិដ៏ផ្អែមមួយចានធំ។ បើអ្នកញ៉ាំច្រើនពេក ជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នកនឹងឡើងលឿនដូចរ៉ុក្កែតអ៊ីចឹង! នេះជាដំណឹងមិនល្អសោះសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម ឬអ្នកដែលព្រួយបារម្ភពីបញ្ហាឡើងទម្ងន់។ ជាតិស្ករខ្ពស់ពេកក៏អាចធ្វើឱ្យអ្នកងាយនឹងធាត់ដែរណា!
កាឡូរីខ្ពស់ ប្រយ័ត្នឡើងគីឡូ!
មិនខុសទេ ទុរេនជាផ្លែឈើដែលមានកាឡូរីខ្ពស់គួរសម។ បើអ្នកញ៉ាំច្រើនដៃហើយអត់បានហាត់ប្រាណដុតបំផ្លាញទេ ប្រយ័ត្នខោអាវចង្អៀតទាំងអស់ទៅ! អ្នកណាដែលកំពុងសម្រកទម្ងន់ ឬរក្សាទម្ងន់ គួរតែកម្រិតការញ៉ាំទុរេនឱ្យបានសមរម្យ៕