តើអ្នកធ្លាប់ដឹងទេថា ស្លឹកគ្រៃដែលយើងប្រើប្រាស់សម្រាប់ធ្វើម្ហូប ឬជាគ្រឿងផ្សំភេសជ្ជៈជារៀងរាល់ថ្ងៃនេះ មានគុណសម្បត្តិវេទមន្តជាច្រើនចំពោះសុខភាពរបស់យើង? ក្រៅពីក្លិនឈ្ងុយ និងរសជាតិដ៏ពិសេស ស្លឹកគ្រៃគឺជាប្រភពនៃការព្យាបាលធម្មជាតិដែលត្រូវបានប្រើប្រាស់តាំងពីបុរាណកាលមក។ តស់ មកឈ្វេងយល់ពីអត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យរបស់ស្លឹកគ្រៃទាំងអស់គ្នា!
១. ជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
ស្លឹកគ្រៃត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ជាយូរមកហើយដើម្បីបំបាត់បញ្ហាប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។ វាជួយបន្ធូរការឈឺចាប់ក្រពះ ហើមពោះ ទល់លាមក និងបញ្ហាផ្សេងៗទៀតដែលទាក់ទងនឹងការរំលាយអាហារ។ សារធាតុនៅក្នុងស្លឹកគ្រៃក៏ជួយជំរុញមុខងារពោះវៀនឱ្យដំណើរការបានល្អ និងកាត់បន្ថយការរលាកក្នុងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារផងដែរ។
២. អាចជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម
ការសិក្សាមួយចំនួនបានបង្ហាញថា ស្លឹកគ្រៃអាចជួយ បន្ថយសម្ពាធឈាម សារធាតុប៉ូតាស្យូម ដែលមាននៅក្នុងស្លឹកគ្រៃ ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយរក្សាលំនឹងជាតិទឹកក្នុងរាងកាយ និងជួយបន្ធូរសរសៃឈាម ដែលនាំឱ្យសម្ពាធឈាមចុះទាប។ នេះអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺលើសឈាម និងជំងឺបេះដូង។
៣. ជំនួយដល់ការលាងសម្អាតជាតិពុល
ស្លឹកគ្រៃត្រូវបានគេស្គាល់ថាមាន លក្ខណៈសម្បត្តិជាថ្នាំបញ្ចុះទឹកនោម ។ វាជួយជំរុញការនោម ដែលអាចជួយរាងកាយ កម្ចាត់ជាតិពុល សារធាតុលើសៗ និងសំណល់មិនល្អ ចេញពីតម្រងនោម និងប្លោកនោម។ នេះជួយរក្សាសុខភាពផ្លូវទឹកនោមឱ្យស្អាត និងមានប្រសិទ្ធភាព។
៤. អាចជួយដល់ការសម្រកទម្ងន់
ដោយសារតែស្លឹកគ្រៃមានលក្ខណៈសម្បត្តិបញ្ចុះទឹកនោម និងជួយដល់ការរំលាយអាហារ វាអាចជាជំនួយដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលចង់ សម្រកទម្ងន់។ វាជួយកម្ចាត់ជាតិទឹកលើសនៅក្នុងរាងកាយ និងបង្កើនការរំលាយអាហារ ដែលអាចរួមចំណែកដល់ការដុតបំផ្លាញកាឡូរីកាន់តែច្រើន។
៥. ជួយកាត់បន្ថយភាពតានតឹង និងថប់បារម្ភ
ក្លិនក្រអូបឈ្ងុយរបស់ស្លឹកគ្រៃ ត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ក្នុងការព្យាបាលដោយប្រើប្រេងក្រអូបដើម្បីជួយ បន្ធូរអារម្មណ៍ និងកាត់បន្ថយភាពតានតឹង ព្រមទាំងការថប់បារម្ភ។ ការផឹកតែស្លឹកគ្រៃក្ដៅឧណ្ហៗ អាចជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ស្ងប់ស្ងាត់ និងងាយស្រួលគេងលក់៕