ស្ពៃក្រញាញ់ សម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗជាច្រើន ដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងសម្បូរបែបដល់សុខភាពរបស់យើង។ បន្លែស្លឹកបៃតងមួយនេះ អាចយកមកធ្វើម្ហូបបានច្រើនមុខ ហើយងាយស្រួលរកទិញផងដែរ។
ការទទួលទានស្ពៃក្រញាញ់ជាប្រចាំ អាចជួយដល់សុខភាពយើងបានយ៉ាងល្អ៖
ពង្រឹងសុខភាពឆ្អឹង: ស្ពៃក្រញាញ់គឺជាប្រភពដ៏ល្អបំផុតនៃ វីតាមីន K និង កាល់ស្យូម។ វីតាមីន K ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការរក្សាសុខភាពឆ្អឹងឱ្យរឹងមាំ និងជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺពុកឆ្អឹង។ កាល់ស្យូមក៏ជាសារធាតុសំខាន់សម្រាប់ការកសាង និងថែទាំឆ្អឹងផងដែរ។
ជំនួយសុខភាពភ្នែក: ជាមួយនឹងបរិមាណ វីតាមីន A (Beta-carotene) ខ្ពស់ រួមជាមួយសារធាតុ Lutein និង Zeaxanthin ស្ពៃក្រញាញ់ជួយការពារភ្នែកពីការចុះខ្សោយ។ សារធាតុទាំងនេះជួយការពារភ្នែកពីពន្លឺពណ៌ខៀវដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺភ្នែកឡើងបាយ និងជំងឺចុះខ្សោយកោសិកាភ្នែក (macular degeneration)។
ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ: ស្ពៃក្រញាញ់សម្បូរទៅដោយ វីតាមីន C ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល និងដើរតួនាទីសំខាន់ក្នុងការជំរុញប្រព័ន្ធភាពស៊ាំឱ្យរឹងមាំ ប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការឆ្លងមេរោគ និងជំងឺផ្សេងៗ។
ល្អសម្រាប់សុខភាពបេះដូង: ជាតិសរសៃ ប៉ូតាស្យូម និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មក្នុងស្ពៃក្រញាញ់ ជួយទ្រទ្រង់សុខភាពបេះដូង។ ជាតិសរសៃជួយបន្ថយកម្រិត កូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ (LDL) ខណៈដែលប៉ូតាស្យូមជួយគ្រប់គ្រង សម្ពាធឈាម ឱ្យនៅថេរ។
ប្រឆាំងការរលាក និងមហារីក: ស្ពៃក្រញាញ់មានផ្ទុកនូវសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងសារធាតុប្រឆាំងការរលាកជាច្រើន ដែលជួយការពារកោសិកាពីការបំផ្លាញដោយរ៉ាឌីកាល់សេរី។ ការសិក្សាបានបង្ហាញថា សារធាតុទាំងនេះអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃមួយចំនួន រួមទាំងជំងឺមហារីកផងដែរ។
ជំនួយការសម្រកទម្ងន់: ស្ពៃក្រញាញ់មាន កាឡូរីទាប ប៉ុន្តែ សម្បូរជាតិសរសៃ និងទឹក ដែលជួយឱ្យយើងឆ្អែតបានយូរ កាត់បន្ថយចំណង់អាហារ និងជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារឱ្យមានសុខភាពល្អ។ នេះធ្វើឱ្យវាក្លាយជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់របបអាហារសម្រកទម្ងន់។
ជួយដល់ការរំលាយអាហារ: ជាតិសរសៃខ្ពស់នៅក្នុងស្ពៃក្រញាញ់ ជួយជំរុញចលនាពោះវៀនឱ្យបានទៀងទាត់ និងការពារការទល់លាមក។ វាក៏ជួយរក្សាសុខភាពពោះវៀន និងតុល្យភាពបាក់តេរីល្អក្នុងពោះវៀនផងដែរ៕