ដំឡូងជ្វា ពោរពេញទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមនានា និងមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនសម្រាប់សុខភាព។ ខាងក្រោមជាអត្ថបទស្ដីពីអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗនៃដំឡូងជ្វា៖
១. ផ្តល់ថាមពលខ្លាំង
ដំឡូងជ្វាជាស្រទាប់អាហារដែលផ្ដល់ថាមពលបានយូរ ដោយសារតែវាមានការ៉ូបូហៃដ្រាត (carbohydrates) ដែលជាធាតុសំខាន់សម្រាប់បំលែងទៅជាថាមពល។ អ្នកដែលចូលរួមក្នុងសកម្មភាពបាច់ប្រើកម្លាំងអាចទទួលអត្ថប្រយោជន៍នេះយ៉ាងច្រើន។
២. ជួយឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការល្អ
សរសៃអាហារនៅក្នុងដំឡូងជ្វាជួយបង្កើនចលនារំលាយអាហារ ជួយការពារការជាប់ពោះ និងបង្កើនសុខភាពប្រព័ន្ធរំលាយ។
៣. បំពេញសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ
ដំឡូងជ្វាពោរពេញទៅដោយសារធាតុបែតស៊ី (vitamin B), ប៉ូតាស្យូម (potassium), វីតាមីន C និងម៉ាញេស្យូម។ ធាតុទាំងនេះមានសារៈសំខាន់សម្រាប់សុខភាពបេះដូង ស្បែក និងប្រព័ន្ធប្រសាទ។
៤. ជួយបញ្ចុះជាតិជាអាស៊ីដក្នុងរាងកាយ
ដោយសារតែដំឡូងជ្វាមានលក្ខណៈ alcaline ផ្ដល់ឱ្យរាងកាយជាតិសមមូលនៃអាស៊ីដ និងអាល់កាឡីន ដែលអាចជួយការពារការកើតជម្ងឺស្រាលៗដូចជា acidity និង gastritis។
៥. ការពារជំងឺថាប់អារម្មណ៍
វីតាមីន B និងម៉ាញេស្យូមក្នុងដំឡូងជ្វាជួយសម្រួលប្រព័ន្ធប្រសាទ និងអាចជួយបន្ថយសម្ពាធផ្លូវចិត្ត៕