ផ្លែទៀប ជាផ្លែឈើមានរសជាតិជូរ ប៉ុន្តែមានគ្រឿងចិញ្ចឹមជាច្រើន និងមានអត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាពយ៉ាងច្រើន៖
១. ជួយរំលាយអាហារ
ផ្លែទៀបមានសារធាតុអាស៊ីតធម្មជាតិ និងសរសៃអាហារច្រើន ដែលជួយសម្រួលដំណើរការរំលាយអាហារ និងជួយការពារជំងឺស្អិតពោះវៀន។ វាក៏ជួយបញ្ចេញខ្យល់ក្នុងពោះផងដែរ។
២. ជួយបន្ថយជាតិខ្លាញ់និងស្ករក្នុងឈាម
សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីដង់ (antioxidants) និងសរសៃអាហារនៅក្នុងផ្លែទៀប ជួយបន្ថយកម្រិត cholesterol និងជួយបង្ការជំងឺបេះដូង។ វាក៏អាចជួយគ្រប់គ្រងស្ករក្នុងឈាម ដែលមានអត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
៣. ជួយបញ្ចេញជាតិពុលក្នុងរាងកាយ
ផ្លែទៀបអាចជួយជំរុញការចម្រោះទឹកនោម និងច្រោះសារធាតុពុលចេញពីរាងកាយ តាមរយៈការបន្ថយសម្ពាធលើថ្លើម និងតម្រងនោម។ លើសពីនេះវាជួយធ្វើឲ្យរាងកាយស្រស់ស្រាយ និងស្បែកស្អាត។
៤. ជួយបន្ថយអាការៈផ្តាសាយ
ដោយសារតែផ្លែទៀបមានវីតាមីន C ខ្ពស់ វាអាចជួយបង្កើនប្រសិទ្ធភាពប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងការពាររាងកាយពីជំងឺផ្តាសាយ បំពង់ខ្យល់ ឬការរលាកក្នុងក។
៥. ជួយសម្រកទម្ងន់
សរសៃអាហារនៅក្នុងផ្លែទៀបអាចជួយឲ្យមានអារម្មណ៍ឃ្លានតិច និងបន្ថយការទទួលទានអាហារពេក។ វាជាជម្រើសល្អសម្រាប់អ្នកចង់បន្ថយទម្ងន់ ឬថែរក្សារូបរាង។
៦. ជាគ្រឿងថ្នាំបុរាណ
នៅក្នុងវេជ្ជសាស្រ្តប្រពៃណីខ្មែរ និងអាស៊ី ផ្លែទៀបត្រូវបានប្រើសម្រាប់ព្យាបាលអាការៈក្អក ក្តៅខាងក្នុង ឈឺពោះ និងកើនសីតុណ្ហភាពក្នុងខ្លួន៕