ជំងឺច្រាលអាស៊ីតក្រពះអាចកាន់តែ ធ្ងន់ឡើងៗ នៅពេលអ្នកទទួលទានអាហារមួយចំនួន ។ ខណៈពេលដែលអាហារមួយចំនួនដូចជាជាតិកាហ្វេអ៊ីន អាហារចៀន ឬបំពង និងអាហារដែលមានរសជាតិហឹរ គឺត្រូវចៀសវាងដាច់ខាតចំពោះអ្នកមានជំងឺច្រាលអាស៊ីតក្រពះ ។
ទន្ទឹមនឹងនេះក៏មានអាហារមួយចំនួនដែលអ្នកមានជំងឺច្រាលអាស៊ីតក្រពះអាចបរិភោគបានផងដែរ ។ ប្រសិនបើអ្នកមិនដឹងថា ត្រូវបរិភោគអ្វីនៅពេលជំងឺច្រាលអាស៊ីតក្រពះរើឡើង ខាងក្រោមនេះគឺជាអ្វីដែលអ្នកគួរតែទទួលទាន ៖
១-ផ្លែរុក្ខជាតិដែលមានរសជាតិជូរតិចតួច
ផ្លែរុក្ខជាតិដូចជាផ្លែចេក និងផ្លែព័រ ព្រមទាំងផ្លែឈើផ្សេងទៀតដែលមានរសជាតិជូរតិចតួចគឺល្អក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺច្រាលអាស៊ីត។ ផ្លែឈើទាំងនេះមិនត្រឹមតែផ្ទុកវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែដែលអាចជួយបង្កើតជញ្ជាំងក្រពះដែលរងការបំផ្លាញនោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏ការពារស្រទាប់ក្រពះរបស់អ្នកពីការបំផ្លាញដោយជាតិអាស៊ីតផងដែរ ។
២-បន្លែស្រុះឆ្អិន
បន្លែដែលស្រុះរួចងាយស្រួលក្នុងការរំលាយ ។ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះវាមិនត្រូវការអាស៊ីតក្រពះច្រើនដើម្បីស្រូបយកនោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏មានដំណើរការយ៉ាងឆាប់រហ័សចេញពីក្រពះ និងត្រូវបានបញ្ជូនទៅពោះវៀន ។
៣-ទឹកដោះគោ
ទឹកដោះគោល្អបំផុតសម្រាប់ព្យាបាលការរលាកក្រពះ និងបំពង់អាហារ ។ នៅពេលដែលអ្នកទទួលទានទឹកដោះគោត្រជាក់ វាជួយបំបាត់អាការចុកឆ្អល់បំពង់ក ហើយសារជាតិធម្មជាតិរបស់វានឹងជួយបន្សាបជាតិអាស៊ីតដែលមានលើសលុបនៅក្នុងក្រពះ ។
៤-សាច់គ្មានខ្លាញ់
សាច់ដែលមានជាតិខ្លាញ់តិច និងមានប្រូតេអ៊ីនច្រើនដូចជាសាច់មាន់ និងសាច់ត្រីអាចជួយកាត់បន្ថយការច្រាលអាស៊ីត ។ ប៉ុន្តែសូមចៀសវាការចម្អិនវាដោយចៀន ឬបំពង អ្នកអាចដុត អាំង រឺស្ងោរវាមុនទទួលទាន ។
៥-ខ្លាញ់ដែលល្អចំពោះសុខភាព
នៅពេលអ្នកមានជំងឺច្រាលអាស៊ីតក្រពះ អ្នកត្រូវកាត់បន្ថយការទទួលទានជាតិខ្លាញ់ឆ្អែត និងខ្លាញ់ ឬប្រេងដែលបានចម្រាញ់រួច ហើយជំនួសពួកវាដោយជាតិខ្លាញ់មិនឆ្អែតដែលខ្លាញ់ប្រភេទនេះល្អចំពោះសុខភាពជាងមានដូចជាផ្លែប័៊រ flaxseeds គ្រាប់វ៉លណាត់ ប្រេងអូលីវ និងប្រេងល្ង ៕