ជាមធ្យមប្រជាជនអាមេរិកញ៉ាំកាឡូរីពីភេសជ្ជៈមានជាតិផ្អែមច្រើនជាង ២០០កាឡូរីឯណោះក្នុងមួយថ្ងៃៗ។ ដូច្នេះវាក៏ត្រូវបានគេចាត់ទុកថាច្រើនជាងមធ្យមភាគកាលពីឆ្នាំ ១៩៦៥ដែរ។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?) ជាធម្មតា ភាពស្រេកទឹក ជាពិសេសភេសជ្ជៈផ្អែមៗគឺជាដើមហេតុនាំឲ្យកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងធាត់ជ្រុល។ ខាងក្រោមនេះ ខ្ញុំសូមណែនាំអំពីគន្លឹះខ្លះៗដើម្បីបន្ថយការញ៉ាំផ្អែមពីភេសជ្ជៈ៖

  • ចូរញ៉ាំទឹក ឬទឹកដោះគោស្រស់ឲ្យបានច្រើនវិញ
  • ចូរចៀសវាងការញ៉ាំភេសជ្ជៈមានជាតិហ្គាស និងភេសជ្ជៈមានជាតិផ្អែមដែលមិនមែនជាទឹកផ្លែឈើ ១០០ភាគរយ(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
  • ចូរញ៉ាំភេសជ្ជៈដែលមានកាឡូរីទាប និងជ្រើសរើសដែលទឹកផ្លែឈើសុទ្ធទទួលទានម្តងម្កាលបានហើយ៕