អង់ទីអុកស៊ីដង់គឺជាសារធាតុជាច្រើនដែលមានក្នុងអាហារ ហើយវាអាចជួយពន្យាពេល ឬបង្ការកោសិកាមួយចំនួនកុំឲ្យខូចខាតបាន។ បន្លែ និងផ្លែឈើ គឺជាប្រភពចំបងមួយនៃអង់ទីអុកស៊ីដង់ ដែលមានដូចជា វីតាមីន C សេឡេញ៉ូម និង Beta-carotene។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)
ខណៈពេលដែលអង់ទីអុកស៊ីដង់មិនត្រូវបានបង្ហាញច្បាស់លាស់ថាអាចបង្ការជំងឺបានក៏ដោយ តែការសិក្សាជាច្រើនបានបង្ហាញថា អ្នកដែលញ៉ាំបន្លែ និងផ្លែឈើច្រើន ប្រហែលជាជួយបន្ថយការប្រឈមនឹងជំងឺជាច្រើនដូចជា ជំងឺបេះដូងសរសៃឈាម និងមហារីកជាដើម។
ម៉្យាងវិញទៀត ថ្នាំបំប៉នជាប្រភេទអង់ទីអុកស៊ីដង់ ប្រហែលជាបង្កជាគ្រោះថ្នាក់ទៅវិញទេ ជាពិសេសបើសិនវាមានកម្រិតមួយខ្ពស់។ ថ្នាំបំប៉នបែបនេះប្រហែលជាមានប្រតិកម្មជាមួយថ្នាំជាច្រើន ហើយករណីខ្លះអាចនាំឲ្យមានជំងឺច្រើនដូចជា ដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល និងមហារីកក្រពេញប្រូស្តាតថែមទៀត។ (អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)ដូច្នេះចូរញ៉ាំបន្លែ និងផ្លែឈើឲ្យបានច្រើនជំនួសវិញ ហើយក៏មិនបាច់ប្រើថ្នាំបំប៉នអង់ទីអុកស៊ីដង់ដើម្បីជំនួសរបបអាហារផ្តល់សុខភាពដែរ៕