ផលិតផលធ្វើពីទឹកដោះគោគឺជាប្រភពដ៏ឆ្លាតវៃមួយនៃជាតិកាលស្យូម វីតាមីន D និងជីវជាតិផ្សេងៗទៀតដែលជំរុញដល់ការលូតលាស់ឆ្អឹង។ យ៉ាងណាមិញ មនុស្សភាគច្រើនគឺមិនទទួលបានជាតិកាលស្យូមគ្រប់គ្រាន់ទៅតាមតម្រូវការសម្រាប់សុខភាពបេះដូង ឆ្អឹង សាច់ដុំ និងសរសៃប្រសាទឡើយ។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)ដើម្បីទទួលបានជាតិកាលស្យូមកាន់តែគ្រប់គ្រាន់យកល្អគួរតែ៖

  • ញ៉ាំទឹកដោះគោគ្មានជាតិខ្លាញ់ ឬមានខ្លាញ់តិចតួច
  • ញ៉ាំទឹកដោះគោជាមួយអាហារផ្សេងៗទៀត
  • ចូរញ៉ាំផលិតផលធ្វើពីទឹកដោះគោផ្សេងៗទៀតដូចជា យ៉ាអួជាដើម(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
  • ចូរញ៉ាំអាហារមានជាតិកាលស្យូមខ្ពស់ដូចជា ទឹកក្រូចច្របាច់ ស្ពៃស្ពីណាច់ ឬប្រូខូលី
  • ចូរពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យអំពីការប្រើថ្នាំបំប៉នជាតិកាលស្យូមបន្ថែម៕