ទម្លាប់ញ៉ាំខាងក្រោមនេះបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព ដូច្នេះត្រូវនៅឲ្យឆ្ងាយ ដើម្បីកុំឲ្យមានជំងឺច្រើន។
ជារឿយៗញ៉ាំអាហារត្រជាក់
ទម្លាប់របស់មនុស្សជាច្រើនគឺឧស្សាហ៍ញ៉ាំអាហារត្រជាក់ដោយសារតែចំណង់ចំណូលចិត្ត។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការទទួលទានអាហារត្រជាក់ច្រើន ជាពិសេសក្នុងរដូវក្តៅ នឹងប៉ះពាល់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់មុខងាររំលាយអាហារ។
ជាពិសេសនៅក្នុងក្រពះដែលងាយនឹងអាកាសធាតុនិងសីតុណ្ហភាព។ នៅពេលដែលត្រូវបានជំរុញដោយខ្យល់ត្រជាក់ ក្រពះងាយនឹងកន្ត្រាក់ បណ្តាលឱ្យឈឺពោះ ពិបាករំលាយអាហារ ក្អួត រាគ និងរោគសញ្ញាផ្សេងៗទៀត។ ដូច្នេះហើយ អ្នកគួរតែកំណត់អាហារត្រជាក់ដើម្បីកុំឱ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។
ជារឿយៗញ៉ាំច្រើនពេក
ទម្លាប់នៃការញ៉ាំច្រើនជាប្រចាំនឹងផ្ទុកលើសទម្ងន់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហាររបស់រាងកាយ។ នៅពេលនោះ ទឹករំលាយអាហារមិនត្រូវបានបញ្ចេញឱ្យគ្រប់គ្រាន់ទេ ដែលនាំឱ្យសកម្មភាពរបស់ក្រពះថយចុះទាំងស្រុង។ ទន្ទឹមនឹងនោះ ការញ៉ាំច្រើនពេកនឹងធ្វើឱ្យអាហារមិនអាចរំលាយបានពេញលេញ និងស្រូបយកបាន បូករួមទាំងការរំលាយអាហារបង្កើតថាមពលលើស ដែលនឹងបង្កើនហានិភ័យនៃការធាត់ផងដែរ ដែលជាប្រភពនៃជំងឺជាច្រើនបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់ទារក សុខភាព។
ជារឿយៗញ៉ាំលឿនពេក
ក្នុងជីវិតសម័យទំនើប មនុស្សជាច្រើនរវល់ជាមួយការងារ ដូច្នេះហើយពួកគេមានទម្លាប់ញ៉ាំអាហាររហ័ស និងទំពារលឿន។ ជាពិសេសបើតាមអ្នកជំនាញ នេះជាមូលហេតុនៃជំងឺក្រពះធ្ងន់ធ្ងរជាច្រើនមុខ។
លើសពីនេះ ការញ៉ាំលឿនពេក តែងតែធ្វើឲ្យពិបាករំលាយអាហារ ព្រោះនៅពេលដែលអាហារចូលរាងកាយលឿនពេក ខួរក្បាលមិនមានពេលទទួលសញ្ញាពីក្រពះ ហើយជាលទ្ធផល ក្រពះមិនមានពេលបញ្ចេញជាតិទឹក និងចុះកិច្ចសន្យាដើម្បីរំលាយអាហារ។ . ទម្លាប់ញ៉ាំលឿនយូរអាចធ្វើឲ្យឈឺក្រពះ ដំបៅក្រពះ…
ជារឿយៗញ៉ាំយឺតពេក
យុវជនសព្វថ្ងៃនេះមានទំនោរទៅរស់នៅពេលយប់កាន់តែច្រើន ដូច្នេះទម្លាប់នៃការហូបចុករបស់ពួកគេក៏បានផ្លាស់ប្តូរផងដែរ ដែលធ្វើឲ្យការញ៉ាំពេលល្ងាចពេញនិយម។
គ្រោះថ្នាក់បំផុតនៃការញ៉ាំនៅពេលយប់ គឺវាបង្កើនបន្ទុកលើក្រពះ និងពោះវៀន។ នៅពេលយប់ សរីរាង្គទាំងពីរនេះគួរតែសម្រាក ប៉ុន្តែពួកគេត្រូវធ្វើការខ្លាំងពេក ដែលនាំឱ្យមុខងារថយចុះ និងឆាប់មានជំងឺ។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ការញ៉ាំអាហារពេលយប់ក៏នឹងប៉ះពាល់ដល់ដំណេកផងដែរ ធ្វើឱ្យពិបាកក្នុងការគេង ធ្វើឱ្យរាងកាយអស់កម្លាំង ។
បរិភោគអាហារកែច្នៃច្រើន
យោងតាមអ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភ អាហារកែច្នៃមានភាពទាក់ទាញខ្លាំង ព្រោះវាត្រូវបានផ្សំជាមួយនឹងរសជាតិជាច្រើនដើម្បីធ្វើឱ្យវាកាន់តែឆ្ងាញ់។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ការទទួលទានអាហារកែច្នៃច្រើនជ្រុល អាចបង្កើនហានិភ័យនៃការធាត់ លើសឈាម និងមហារីកសរីរាង្គ ដោយសារតែមាតិកាខ្ពស់នៃសារធាតុរក្សាអាហារនៅក្នុងអាហារដែលត្រៀមរួចជាស្រេច។
អ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភបានផ្តល់អនុសាសន៍ថាវាមិនចាំបាច់ក្នុងការនិយាយថាទេចំពោះអាហារកែច្នៃ ប៉ុន្តែអាហារដែលល្អបំផុតនៅតែជាអាហារស្រស់សម្រាប់អាហារប្រចាំថ្ងៃ។
ផឹកស្រា ភេសជ្ជៈកាបូណាតច្រើន
រាល់ភេសជ្ជៈដែលមានជាតិកាបូន និងភេសជ្ជៈផ្លែឈើមានហានិភ័យខ្ពស់នៃជំងឺរំលាយអាហារដល់ទៅ 59%។
ជាពិសេស ប្រសិនបើអ្នកឧស្សាហ៍ពិសាវានៅពេលត្រជាក់ ហានិភ័យនៃការរលាកក្រពះ និងបំពង់រំលាយអាហារគឺខ្ពស់ជាង។ ក្នុងរយៈពេលវែងវាបណ្តាលឱ្យមានជំងឺគ្រោះថ្នាក់ជាច្រើនសម្រាប់ក្រពះ។ លើសពីនេះ ទម្លាប់នៃការផឹកស្រាមិនត្រឹមតែបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកក្រពះប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងមហារីកសួត មហារីកថ្លើម…៕