ផ្លែឈើខាងក្រោមសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ដើម្បីពង្រឹងភាពធន់របស់រាងកាយ។
ផ្លែត្របែក
យោងតាមអ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភ ផ្លែត្របែក ១ផ្លែ មានវីតាមីន C ច្រើនជាងផ្លែក្រូច ៤ដង។ ផ្លែត្របែក 100 ក្រាមមានផ្ទុកវីតាមីន C ប្រហែល 200mg។ ទោះបីជាផ្លែត្របែកមិនមានរសជាតិជូរក៏ដោយ វាមានផ្ទុកនូវវីតាមីន C ច្រើនណាស់ ដែលល្អសម្រាប់សុខភាពរបស់អ្នក។
លើសពីនេះ ត្របែកក៏មានផ្ទុកនូវវីតាមីន A អាស៊ីតហ្វូលិក និងសារធាតុរ៉ែផងដែរ។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ត្របែកក៏ជាផ្លែឈើដែលមានជាតិសរសៃច្រើនផងដែរ។ បរិមាណសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងវីតាមីននៅក្នុងផ្លែត្របែក រួមចំណែកធ្វើឱ្យសុខភាពសរសៃឈាមបេះដូងប្រសើរឡើង និងពង្រឹងភាពធន់។
ម្ទេសប្លោកពណ៌លឿង
យោងតាមអ្នកជំនាញ ម្ទេសប្លោកពណ៌លឿង គឺជាប្រភពសម្បូរវីតាមីន C។ ម្ទេសប្លោកពណ៌លឿង 100 ក្រាមមានផ្ទុកវីតាមីន C 184 មីលីក្រាម។ ក្នុងពេលជាមួយគ្នានេះ ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានម្រេចកណ្ដឹងលឿង 1 ផ្លែ វាអាចផ្តល់ឱ្យអ្នកនូវបរិមាណវីតាមីន C ដែលអ្នកត្រូវការក្នុងមួយថ្ងៃ។ ក្រៅពីនេះ ផ្លែត្របែកក៏មានផ្ទុកវីតាមីន C ច្រើនជាងម្ទេសលឿង បើធៀបនឹងម្ទេសក្រហម និងបៃតង។
ម្នាស់
សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភនៃម្នាស់មានផ្ទុកនូវវីតាមីនជាច្រើន ជាពិសេសវីតាមីន C។ ទន្ទឹមនឹងនោះ បរិមាណវីតាមីន C មានកម្រិតខ្ពស់ ដូច្នេះហើយនេះគឺជាផ្លែឈើដ៏អស្ចារ្យមួយជួយបង្កើនភាពស៊ាំ និងកាត់បន្ថយរោគសញ្ញានៃការក្អក និងផ្តាសាយ ពង្រឹងភាពធន់របស់រាងកាយ។ លើសពីនេះ ម្នាស់ក៏សម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ ដែលមានប្រយោជន៍សម្រាប់ដំណើរការនៃប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ជួយការពារការទល់លាមក និងកាត់បន្ថយការហើមពោះ។
គីវី
ផ្លែគីវី 100g ផ្តល់វីតាមីន C 92.7mg។ ផ្លែគីវីមានទំហំមធ្យមផ្តល់វីតាមីន C ដល់ទៅ 97% ដែលរាងកាយគួរស្រូបយកក្នុងមួយថ្ងៃ។ ការទទួលទានផ្លែគីវីជាទៀងទាត់ជួយបន្ថែមវីតាមីន C យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព បង្កើនភាពស៊ាំ មានប្រយោជន៍សម្រាប់ចរន្តឈាម និងជួយប្រឆាំងនឹងការឆ្លងមេរោគ។
ផ្លែស្ត្របឺរី
នៅក្នុងសមាសភាពអាហារូបត្ថម្ភនៃផ្លែស្ត្របឺរីមានវីតាមីនជាច្រើនដែលល្អសម្រាប់សុខភាព។ ជាពិសេស ផ្លែស្ត្របឺរី គឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន C។ ក្នុងបរិមាណតិចតួច ផ្លែស្ត្របឺរីប្រហែល ៨ផ្លែ ផ្តល់វីតាមីន C ច្រើនជាងផ្លែក្រូច។ លើសពីនេះ ផ្លែស្ត្របឺរីក៏មានផ្ទុកនូវវីតាមីន B9 និងប៉ូតាស្យូមផងដែរ។
ក្រៅពីនេះ ផ្លែស្ត្របឺរីមានសន្ទស្សន៍ glycemic ទាប ដូច្នេះពួកគេមានសុវត្ថិភាពសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម៕