សាច់ទាមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភខ្ពស់ ល្អសម្រាប់សុខភាពបេះដូង ហើយអាចយកទៅធ្វើម្ហូបឆ្ងាញ់ៗជាច្រើនមុខ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នៅពេលទទួលទានសាច់ទា អ្នកត្រូវយកចិត្តទុកដាក់លើរឿងមួយចំនួន ដើម្បីជៀសវាងផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានដល់សុខភាពរបស់អ្នក។
ការស្រាវជ្រាវផ្នែកវេជ្ជសាស្ត្រទំនើបបង្ហាញថា សាច់ទា ១០០ ក្រាម ផ្តល់ប្រូតេអ៊ីន ២៥ ក្រាម ហើយថែមទាំងមានកាល់ស្យូម ផូស្វ័រ ជាតិដែក វីតាមីន A វីតាមីន B វីតាមីន D E…
សាច់ទាមានជីវជាតិ ប៉ុន្តែពេលញ៉ាំវានៅមានកំណត់សម្គាល់ខ្លះដែលយើងត្រូវដឹង។
អាហារដែលហាមឃាត់ជាមួយសាច់ទា
-ពងមាន់
ស៊ុតមាន់ និងសាច់ទា គឺជាអាហារពីរប្រភេទដែលមិនគួរទទួលទានជាមួយគ្នាឡើយ ព្រោះវាអាចប៉ះពាល់ដល់ភាពរស់រវើករបស់រាងកាយ។
-សាច់អណ្តើក និងកន្ធាយ
សាច់អណ្តើក ឫកន្ធាយ និងសាច់ទា គឺជារបស់ពីរយ៉ាងដែលមិនគួរបរិភោគក្នុងពេលតែមួយ ព្រោះវាអាចបណ្តាលឱ្យ ហើមពោះ និងរាគ។ លើសពីនេះសាច់ទាមានប្រូតេអ៊ីនច្រើន ហើយសាច់កន្ធាយមានសារធាតុជាច្រើនដែលផ្លាស់ប្តូរប្រូតេអ៊ីនកាត់បន្ថយតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភនៃអាហារទាំងពីរ។
-ផ្លែ plum
ផ្លែ plum និងសាច់ទា ក៏ជាអាហារពីរប្រភេទដែលមិនគួរទទួលទានជាមួយគ្នា។ សាច់ទាមានលក្ខណៈសម្បត្តិត្រជាក់ ដែលជួយធ្វើឱ្យរាងកាយត្រជាក់។ ទន្ទឹមនឹងនោះ ការទទួលទានផ្លែ plum អាចបណ្តាលឱ្យមានកំដៅក្នុងខ្លួន។ ការទទួលទានអាហារទាំងពីរនេះបញ្ចូលគ្នា និងប្រើប្រាស់វាក្នុងពេលតែមួយនឹងបណ្តាលឱ្យមិនរំលាយអាហារ ហើមពោះ និងក្រហាយទ្រូង ដែលមិនល្អសម្រាប់សុខភាពរបស់អ្នក។
អ្នកដែលមិនគួរបរិភោគសាច់ទា
-អ្នកមានជំងឺផ្តាសាយ អ្នកមានជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដ
សាច់ទាត្រជាក់ ដូច្នេះអ្នកដែលមានជំងឺផ្តាសាយមិនគួរញ៉ាំអាហារនេះទេ ដើម្បីកុំឲ្យកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។
សាច់ទាមានផ្ទុកសារធាតុ purines ខ្ពស់ ដែលអាចបង្កើនអាស៊ីតអ៊ុយរិកក្នុងរាងកាយ។ ដូច្នេះហើយ នេះមិនមែនជាអាហារសមរម្យសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដនោះទេ។
-អ្នកដែលទើបតែវះកាត់
អ្នកដែលទើបវះកាត់គួរចៀសវាងការញ៉ាំសាច់ទា ព្រោះវាអាចពន្យឺតការជាសះរបួស។
-អ្នកដែលមានប្រព័ន្ធរំលាយអាហារខ្សោយ
សាច់ទាត្រជាក់ និងមានអំបិលច្រើន ដូច្នេះអ្នកដែលមានប្រព័ន្ធរំលាយអាហារមិនល្អ មិនគួរញ៉ាំច្រើនទេ ដើម្បីជៀសវាងការមិនស្រួល។
-អ្នកដែលមានជំងឺឆ្អឹង និងសន្លាក់
អ្នកដែលមានជំងឺឆ្អឹង និងសន្លាក់គួរតែកំណត់ការទទួលទានអាហារត្រជាក់ទូទៅ និងសាច់ទា ជាពិសេសដើម្បីចៀសវាងការធ្វើឱ្យរាងកាយត្រជាក់ ធ្វើឱ្យឈឺសន្លាក់កាន់តែច្រើន៕