អាហារពណ៌សខាងក្រោមគឺល្អសម្រាប់សុខភាពរបស់អ្នក ហើយគួរតែត្រូវបានបន្ថែមទៅក្នុងម៉ឺនុយប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នកភ្លាមៗ។
ខ្ទឹមស
សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភនៃខ្ទឹមស ផ្តល់នូវសមាសធាតុដែលមានផ្ទុកស្ពាន់ធ័រដូចជា allicin ដែលមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងបាក់តេរីជួយឱ្យរាងកាយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការឆ្លងមេរោគនិងភ្នាក់ងារបង្ករោគផ្សេងៗ។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ប្រសិនបើអ្នកជាស្ត្រី អ្នកអាចញ៉ាំខ្ទឹមសឆៅ ឬឆ្អិនក្នុងអាហាររបស់អ្នក ដើម្បីកាត់បន្ថយការរលាកសួត និងបង្កើនមុខងារផ្លូវដង្ហើម។
ខ្ទឹមបារាំង
សមាសភាពនៃខ្ទឹមបារាំងគឺស្រដៀងទៅនឹងខ្ទឹមស មានផ្ទុកនូវសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មស្រដៀងគ្នា។ ខ្ទឹមបារាំងមានផ្ទុកសារធាតុ quercetin ច្រើន ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល ប្រឆាំងនឹងជំងឺរលាកសួត និងប្រឆាំងមេរោគ។
ផ្កាខាត់ណា
ផ្កាខាត់ណាត្រូវបានកែច្នៃទៅជាអាហារជាច្រើនដែលសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមដែលល្អសម្រាប់ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ។ ផ្កាខាត់ណាមានបរិមាណច្រើននៃវីតាមីន C និង folate ដែលជួយការពារមហារីកសួត រលាកសួត និងជំងឺផ្សេងៗទៀត។ នេះក៏ជាប្រភពដ៏ល្អនៃជាតិសរសៃ បង្កើនសុខភាពពោះវៀន និងមុខងារទប់ទល់។
ផ្សិតស
នៅក្នុងសមាសភាពនៃផ្សិតស ក៏មានគ្រឿងផ្សំដែលជួយបង្កើនភាពធន់ទ្រាំ។ ផ្សិតទាំងនេះមានសារធាតុ beta-glucan ដែលធ្វើសកម្មភាពកោសិកាឈាមស បង្កើនភាពស៊ាំ ការពារជំងឺផ្លូវដង្ហើម និងការឆ្លងមេរោគបានកាន់តែល្អ។ ជាមួយគ្នានេះដែរ មានផ្សិតជាច្រើនប្រភេទ ដែលអាចកែច្នៃជាមុខម្ហូបផ្សេងៗជាច្រើន ដែលល្អសម្រាប់រាងកាយ និងឆ្ងាញ់បំផុត។
ឆៃថាវ
ឆៃថាវមានផ្ទុកវីតាមីន C ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏សំខាន់ដែលអាចប្រឆាំងនឹងមេរោគបង្កគ្រោះថ្នាក់។ លើសពីនេះទៀតឆៃថាវក៏មានសមាសធាតុដូចជា glucosinolates ដែលជួយបង្កើនភាពធន់និងកាត់បន្ថយការរលាក។ ក្រៅពីនេះ មនុស្សដែលទទួលទានផ្កាខាត់ណាពណ៌សជាប្រចាំផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមដែលមានប្រយោជន៍សម្រាប់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំទាំងមូល។
ក្រៅពីនេះ ឆៃថាវ ក៏មានជីវជាតិច្រើន និងប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មសម្រាប់រាងកាយរបស់អ្នកបានយ៉ាងល្អ ដូច្នេះស្ត្រីគួរតែបន្ថែមវាទៅក្នុងម៉ឺនុយប្រចាំថ្ងៃរបស់ពួកគេ៕