នៅពេលពិសាគ្រឿងស្រវឹង អ្នកគួរតែចៀសវាងការទទួលទានអាហារទាំងនេះ ដើម្បីជៀសវាងផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានដល់សុខភាពរបស់អ្នក។
អាហារប្រៃ
មុខម្ហូបដែលមានជាតិប្រៃដូចជា ត្រីងៀត មឹកស្ងួត និងបង្គាក្រៀម ច្រើនតែប្រើជាអាហារសម្រន់ពេលផឹកស្រា។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ពួកវាផ្ទុកអំបិលច្រើន បង្កើតអារម្មណ៍ស្រេកទឹក ដោយហេតុនេះបង្កើនបរិមាណនៃការទទួលទានគ្រឿងស្រវឹង។ ការប្រើប្រាស់ជាតិអាល់កុលច្រើនពេកនឹងមានផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានដល់រាងកាយ។ លើសពីនេះ បរិមាណអំបិលច្រើនក្នុងអាហារទាំងនេះអាចប៉ះពាល់ដល់ក្រពះ និងប៉ះពាល់ដល់សម្ពាធឈាម។
អាហារចៀន អាហារមានជាតិខ្លាញ់
អាហារចៀន និងអាហារមានជាតិខ្លាញ់ រួមផ្សំជាមួយនឹងជាតិអាល់កុល អាចបណ្តាលឱ្យរាងកាយផលិតអង់ស៊ីមដែលជំរុញការស្រូបយកជាតិខ្លាញ់។ ពីទីនោះវាបង្កើនហានិភ័យនៃជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម ខ្លាញ់រុំថ្លើម និងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងដ៏គ្រោះថ្នាក់ផ្សេងទៀត។
អាហារជូរ ឬហឹរ
អាហារដែលមានជាតិជូរ និងហឹរ ដូចជា ស្ពៃជ្រក់ គីមឈី… មានសមត្ថភាពបង្កើនផលប៉ះពាល់នៃជាតិអាល់កុលលើប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ធ្វើឱ្យរលាកក្រពះ។ ការប្រើប្រាស់អាហារដែលមានជាតិជូរ និងហឹរទាំងនេះនឹងធ្វើឱ្យការច្រាលក្រពះពោះវៀនកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ ងាយបង្កឱ្យមានការក្រហាយទ្រូង និងការមិនរំលាយអាហារ។ ក្នុងរយៈពេលវែងវាអាចនាំអោយមានដំបៅ។
ភេសជ្ជៈដែលមានជាតិកាហ្វេអ៊ីន
ភេសជ្ជៈដែលមានជាតិកាហ្វេអ៊ីន ដូចជាតែ កាហ្វេ ភេសជ្ជៈប៉ូវកម្លាំង… មិនគួរទទួលទានជាមួយស្រាបៀរ ឬគ្រឿងស្រវឹងឡើយ។ ជាតិកាហ្វេអ៊ីនបណ្តាលឱ្យមានការរារាំងសរសៃប្រសាទ រួមផ្សំជាមួយនឹងជាតិអាល់កុលធ្វើឱ្យអ្នកផឹកមានអារម្មណ៍ភ្ញាក់។ នេះអាចបង្កើនបរិមាណនៃជាតិអាល់កុលដែលបានប្រើប្រាស់។ ការប្រើជាតិអាល់កុលច្រើនពេកក្នុងពេលតែមួយនឹងបណ្តាលឱ្យមានគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ។ លើសពីនេះ អាហារដែលមានជាតិកាហ្វេអ៊ីនអាចធ្វើឱ្យខូចស្រទាប់ខាងក្នុងនៃបំពង់រំលាយអាហារ ធ្វើឱ្យបញ្ហាក្រពះកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។ ការលាយគ្រឿងស្រវឹងជាមួយភេសជ្ជៈមានជាតិកាហ្វេអ៊ីនមិនមែនជាជម្រើសសុវត្ថិភាពសម្រាប់សុខភាពរបស់អ្នកឡើយ។
ប្រភេទខ្លះនៃត្រីនិងឈីស
ត្រីដូចជាត្រីធូណា ត្រីម៉ាកែល ត្រីសាឌីន និងឈីសមានផ្ទុកអ៊ីស្តាមីនច្រើន។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ជាតិអាល់កុលអាចរារាំងសកម្មភាពរបស់អង់ស៊ីមដែលបំផ្លាញអ៊ីស្តាមីននៅក្នុងខ្លួនមនុស្ស។ ដូច្នេះហើយ ការទទួលទានគ្រឿងស្រវឹងជាមួយអាហារទាំងនេះ អាចបង្កជារោគសញ្ញាដូចជា អាឡែស៊ី រមាស់ស្បែក ឈឺក្បាល…។
អាហារសម្បូរជាតិដែក
អ្នកគួរតែកំណត់ការប្រើប្រាស់គ្រឿងស្រវឹងជាមួយនឹងអាហារសម្បូរជាតិដែក ដូចជាសាច់គោ សណ្តែកសៀង សណ្តែកក្រហម សណ្ដែកខ្មៅ សណ្តែកសៀង… មូលហេតុគឺដោយសារស្រា មានសារធាតុ tannins ជាច្រើន ដែលមានសមត្ថភាពរារាំងដល់ការរំលាយអាហារ និង កាត់បន្ថយការស្រូបយកជាតិដែកក្នុងរាងកាយ។ អ្នកដែលមានប្រវត្តិនៃភាពស្លេកស្លាំងត្រូវតែយកចិត្តទុកដាក់ចំពោះបញ្ហានេះ និងជៀសវាងការប្រើគ្រឿងស្រវឹងជាមួយនឹងអាហារដែលមានជាតិដែកខ្ពស់៕