ខាងក្រោមនេះជាអាហារពណ៌ទឹកក្រូច៣ប្រភេទ ដែលងាយស្រួលរកទិញនៅតាមទីផ្សារ និងល្អខ្លាំងសម្រាប់សុខភាព៖
ផ្លែក្រូច
អ្នករាល់គ្នាដឹងហើយថា ផ្លែក្រូចគឺជាផ្លែឈើដ៏ល្អមួយប្រភេទដែលសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ដែលជួយបង្កើនភាពធន់របស់មនុស្សប្រឆាំងនឹងជំងឺជាច្រើន។ ជាពិសេស ផ្លែក្រូចក៏ជួយអ្នកការពារជំងឺផ្លូវដង្ហើមជាច្រើនដូចជាជំងឺគ្រុនផ្តាសាយផងដែរ។ ក្រៅពីនេះ ក្រូចក៏ទប់ទល់នឹងអុកស៊ីតកម្មបានយ៉ាងល្អ ដែលអាចឲ្យមនុស្សពន្យារភាពក្មេងជាងវ័យ និងសម្រស់។
លើសពីនេះ បន្ថែមពីលើការទទួលទានផ្លែក្រូច ឬផឹកទឹកក្រូចជារៀងរាល់ថ្ងៃ វានឹងជួយយើងកម្រិតការងារស្ត្រេស។ លើសពីនេះ ផ្លែក្រូចសម្បូរទៅដោយប៉ូតាស្យូម ដែលជាសារធាតុរ៉ែដែលចាំបាច់សម្រាប់សុខភាពបេះដូង។ កម្រិតប៉ូតាស្យូមទាបអាចនាំឱ្យចង្វាក់បេះដូងមិនធម្មតា ជាពិសេសប្រសិនបើអ្នកមានជំងឺបេះដូង។
ការ៉ុត
ការ៉ុតមានផ្ទុកនូវសារធាតុ carotene និងវីតាមីន A ច្រើន ហើយក៏អាចការពារការអស់កម្លាំងភ្នែក និងខ្សោយភ្នែកផងដែរ ការទទួលទានអាហារក្នុងកម្រិតមធ្យមក៏អាចធ្វើឲ្យភ្នែកប្រសើរឡើងផងដែរ ក្នុងរយៈពេលយូរ វិធីរៀបចំការ៉ុតក៏សាមញ្ញបំផុត មិនថាប្រើភ្លាមៗ ឬចម្អិន។
លើសពីនេះ ទឹកការ៉ុតក៏ជួយឱ្យអ្នកស្រកទម្ងន់បានយ៉ាងប្រសើរផងដែរ ដូច្នេះហើយ ស្ត្រីតែងតែទទួលទានការ៉ុត ដើម្បីជួយដល់ការសម្រកទម្ងន់របស់ពួកគេ។ ទន្ទឹមនឹងនោះ ការ៉ុតក៏ល្អសម្រាប់ស្បែក និងសក់របស់អ្នកដែរ ជួយឱ្យអ្នកមានស្បែករលោង ភ្លឺ និងសក់ខ្មៅភ្លឺចាំង ដែលគ្រប់គ្នាស្រលាញ់។
ស៊ុតលឿង
ស៊ុតលឿងសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីន មានសារជាតិ flavonoids និង selenium ដែលអាចពង្រឹងសុខភាពភ្នែក។ ប្រសិនបើភ្នែករបស់យើងតែងតែអស់កម្លាំង ហើយរាងកាយរបស់យើងខ្វះអាហារូបត្ថម្ភ យើងអាចញ៉ាំស៊ុតលឿងបន្តិចបាន។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ប្រជាពលរដ្ឋគួរតែយកចិត្តទុកដាក់កុំបរិភោគស៊ុតច្រើន ទទួលទានស៊ុត ១-២ គ្រាប់ក្នុងមួយថ្ងៃគឺគ្រប់គ្រាន់ហើយ កុំបរិភោគលើសពី ២០ ពងក្នុងមួយសប្តាហ៍ បើមិនដូច្នេះទេ វានឹងផ្តល់ផលអវិជ្ជមានដល់រាងកាយ។
លើសពីនេះ ស៊ុតក៏អាចយកទៅកែច្នៃជាមុខម្ហូបជាច្រើនមុខទៀត មិនថាស៊ុតចៀន ស៊ុតស្ងោរ ឬរៀបចំជាមួយអាហារផ្សេងៗនោះទេ គឺសុទ្ធតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់ខ្លាំង។ ទន្ទឹមនឹងនេះដែរ បើអ្នកញ៉ាំស៊ុតនៅពេលព្រឹក វានឹងល្អសម្រាប់សុខភាព។ ព្រោះនេះជាអាហារសម្បូរជីវជាតិ និងល្អសម្រាប់សុខភាព៕