មៀន មានរសជាតិផ្អែម ងាយស្រួលញ៉ាំ និងល្អសម្រាប់សុខភាព។ ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៏មួយចំនួនរបស់ផ្លែមៀន៖
- បង្កើនវីតាមីន C
យោងតាម Live Strong មនុស្សដែលរបបអាហារសម្បូរវីតាមីន C ទំនងជាមិនសូវមានសម្ពាធឈាមខ្ពស់ ជំងឺបេះដូង និងប្រភេទមហារីកមួយចំនួន។ ផ្លែមៀន គឺជាផ្លែឈើដែលសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ។ ផ្លែមៀន ១០០ ក្រាមមានផ្ទុកសារធាតុចិញ្ចឹមនេះ ៨៤ មីលីក្រាម ដែលផ្តល់ ៩៣% នៃបរិមាណវីតាមីន C ដែលត្រូវបានណែនាំប្រចាំថ្ងៃសម្រាប់បុរស និង 100% នៃតម្រូវការរបស់ស្ត្រី។ វីតាមីន C ក្នុងផ្លែមៀន ក៏មានប្រយោជន៍ក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺផ្តាសាយ និងពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំផងដែរ ។
- ពង្រឹងសុខភាពឆ្អឹង និងសន្លាក់
ការសិក្សាមួយបានរកឃើញថា ស្ត្រីក្រោយអស់រដូវ ដែលមានកំហាប់សារធាតុរ៉ែទាបដូចជាទង់ដែង គឺងាយនឹងកើតជំងឺពុកឆ្អឹងនៅពេលដែលពួកគេចាស់។ យោងតាមការណែនាំមនុស្សពេញវ័យគួរទទួលទានទង់ដែង 900 មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ។ ផ្លែមៀនស្រស់ 100 ក្រាមនឹងផ្តល់ 19% ខណៈពេលដែល 100 ក្រាមនៃមៀនក្រៀមមានរហូតដល់ទៅ 807 មីលីក្រាមនៃទង់ដែងដែលផ្តល់ឱ្យ 90% នៃបរិមាណទង់ដែងដែលមនុស្សពេញវ័យគួរទទួលទានក្នុងមួយថ្ងៃ។
អ្នកញ៉ាំបួស ទំនងជាខ្វះជាតិដែកជាងអ្នកញ៉ាំសាច់។ នោះដោយសារតែជាតិដែកនៅក្នុងអាហាររុក្ខជាតិមិនងាយស្រូបដូចជាតិដែកនៅក្នុងផលិតផលសត្វនោះទេ។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ អត្តពលិក និងក្មេងស្រីជំទង់ក៏ត្រូវការជាតិដែកច្រើនជាងក្រុមដទៃទៀតដែរ។
- សម្បូរជាតិដែក
ដូច្នេះហើយ ការទទួលទានផ្លែមៀនអាចជួយបង្កើនការទទួលទានជាតិដែកក្នុងរាងកាយបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព ដោយក្នុង 100 ក្រាមនៃផ្លែមៀនក្រៀមមានប្រហែល 5 មីលីក្រាម ស្មើនឹង 62% នៃតម្រូវការជាតិដែកប្រចាំថ្ងៃសម្រាប់បុរស និង 28% សម្រាប់ស្ត្រី។
- ការពារបញ្ហាភ្នែក
Riboflavin គឺជាវីតាមីនដ៏សំខាន់នៅក្នុងក្រុមវីតាមីន B ។ បុរសត្រូវការ 1.3 mg នៃ riboflavin ក្នុងមួយថ្ងៃ ស្ត្រីត្រូវការ 1.1 mg ។ ការមិនស្រូបយក riboflavin ឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់អាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺភ្នែក ជាពិសេសជំងឺភ្នែកឡើងបាយ។ ផ្លែមៀនស្រស់ 100 ក្រាមផ្តល់ 0.14 មីលីក្រាមនៃ riboflavin ខណៈពេលដែល 100 ក្រាមនៃមៀនក្រៀមផ្តល់ 0.5 មីលីក្រាម។
- កាត់បន្ថយភាពតានតឹង និងការធ្លាក់ទឹកចិត្ត
មៀន រំញោចលំពែង និងបេះដូងឱ្យដំណើរការប្រកបដោយប្រសិទ្ធភាព ធ្វើឱ្យឈាមរត់ឡើងវិញ ផ្តល់ប្រសិទ្ធភាពស្ងប់ស្ងាត់លើប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ និងកាត់បន្ថយភាពតានតឹង និងអស់កម្លាំង។ ពួកគេក៏ជួយព្យាបាលជំងឺខ្សោយដែលបណ្តាលមកពីប្រភពប្រសាទ (ដូចជាអស់កម្លាំង វិលមុខ) ការគេងមិនលក់ និងការធ្លាក់ទឹកចិត្តផងដែរ៕