ថ្វីត្បិតតែអាហារខាងក្រោមមានពណ៌ខ្មៅក៏ដោយ វាពិតជាល្អសម្រាប់សុខភាព និងបេះដូង។
ម្រេចខ្មៅ
យោងតាមអ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភ សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភនៃម្រេចខ្មៅមានផ្ទុកសារធាតុ piperine ដែលជួយដល់បញ្ហារំលាយអាហារជាច្រើន និងល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់សុខភាពបេះដូង។ លើសពីនេះ ម្រេចខ្មៅមានផ្ទុកសារធាតុ piperine ដែលមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការបង្កើនការចងចាំ បង្កើនភាពស៊ាំ និងកាត់បន្ថយជំងឺធ្លាក់ទឹកចិត្តយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ ដូច្នេះហើយ អ្នកគួរបន្ថែមម្រេចខ្មៅទៅក្នុងជីវិតរបស់អ្នក។
តែខ្មៅ
តែខ្មៅមានប្រសិទ្ធភាព រម្ងាប់ការឈឺចាប់ ប្រឆាំងនឹងដំណើរការនៃភាពចាស់ និងជួយស្ត្រីឱ្យមានស្បែកស្អាត និងសក់រលោង ។ សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភរបស់វាមានផ្ទុកសារធាតុ polyphenols ជាច្រើនដូចជា theaflavins អាស៊ីតអាមីណូ thearubigin និង flavonoids ជាច្រើនដែលជួយការពារហានិភ័យនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃដូចជាជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងសម្ពាធឈាមខ្ពស់។ ទន្ទឹមនឹងនោះ តែខ្មៅក៏ជួយប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជួយឱ្យអ្នកមានសុខភាពល្អ និងក្មេងជាងវ័យ កុំរំលងតែខ្មៅនេះ!
អូលីវខ្មៅ
មនុស្សគ្រប់គ្នាដឹងថាអូលីវខ្មៅមានពណ៌ខ្មៅដោយធម្មជាតិដោយសារតែការប្រមូលផ្តុំនៃ anthocyanin ។ យោងតាមអ្នកជំនាញផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភ នៅក្នុងសមាសភាពអាហារូបត្ថម្ភនៃអូលីវខ្មៅ ចំនួនសរុបនៃសមាសធាតុ phenolic នៅក្នុងអូលីវខ្មៅត្រូវបានកើនឡើងទ្វេដងបើប្រៀបធៀបទៅនឹងអូលីវពណ៌បៃតងដោយសារតែដំណើរការទុំ។ នេះធ្វើឱ្យអូលីវខ្មៅមានភាពធន់នឹងជំងឺដូចជាមហារីក ជំងឺបេះដូង និងជំងឺរលាក។
ទំពាំងបាយជូរខ្មៅ
សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភនៃទំពាំងបាយជូរខ្មៅមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់បើប្រៀបធៀបទៅនឹងទំពាំងបាយជូរក្រហមឬបៃតង។ ពួកវាក៏មានផ្ទុកសារជាតិ flavonoids និង polyphenols ជាច្រើនទៀតដែលធ្វើឱ្យពួកវាមានជាតិផ្អែម មានពណ៌ងងឹត និងមានជីវជាតិច្រើនជាងផ្លែទំពាំងបាយជូរដទៃទៀត៕