បន្លែខាងក្រោមសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ដើម្បីបង្កើនភាពធន់របស់រាងកាយ កុំស្ទាក់ស្ទើរក្នុងការទិញវានៅពេលអ្នកឃើញវានៅផ្សារ ជាពិសេសអ្នកដែលងាយនឹងផ្តាសាយ។
ផ្កាខាត់ណា
យោងតាមអ្នកជំនាញផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភ ផ្កាខាត់ណាមានវីតាមីន C ច្រើនជាងផ្លែក្រូច។ យោងតាមការគណនារបស់អ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភ ផ្កាខាត់ណាប្រហែល 100g នឹងមានវីតាមីន C 46mg។ លើសពីនេះទៅទៀត ផ្កាខាត់ណា ក៏មានសារធាតុសកម្មប្រឆាំងមហារីកមួយចំនួន វីតាមីន B (រួមទាំងហ្វូឡាត) និងវីតាមីនខេ។
ប្រូខូលី
យោងតាមអ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភ ប្រូខូលីមួយដុំមានផ្ទុកវីតាមីន C ប្រហែល 89mg/100g ។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ប្រូខូលីជួយបង្កើនភាពស៊ាំ និងប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក។ ក្រៅពីនេះ ប្រូខូលី ក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុ Beta-carotene, carotenoids, វីតាមីន B (រួមទាំង folate) កាល់ស្យូម ស័ង្កសី និងជាតិសរសៃផងដែរ។ សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភនៃប្រូខូលីមានសារធាតុរ៉ែជាច្រើនដែលជួយអ្នកការពារជំងឺជាច្រើន។
ស្ពៃតឿ
សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភរបស់ ស្ពៃតឿ គឺជាអាហារដែលមានវីតាមីនជាច្រើន ជាពិសេសវីតាមីន C ក្នុងពេលជាមួយគ្នានេះ មាតិកាវីតាមីន C របស់ ស្ពៃតឿ គឺខ្ពស់បំផុតក្នុងចំណោមបន្លែ។ អ្នកអាចផ្តល់នូវប្រភពដ៏មានតម្លៃនៃសារធាតុចិញ្ចឹមនេះជារៀងរាល់ថ្ងៃ ព្រោះវាអាចកែច្នៃជាមុខម្ហូបជាច្រើនមុខ ដើម្បីជួយបញ្ចុះកំដៅ បញ្ចុះទឹកនោម និងការពារជំងឺស្បែកមួយចំនួន។
ស្ពីណាច
នៅក្នុងសមាសភាពអាហារូបត្ថម្ភនៃ ស្ពីណាច វាក៏ផ្ទុកនូវវីតាមីន C ជាច្រើនផងដែរ។ ការប្រើប្រាស់ ស្ពៃស្ពីណាចជាទៀងទាត់ អ្នកអាចបង្កើនភាពសាំរបស់អ្នក ការពាររាងកាយរបស់អ្នក និងការពារជំងឺមហារីក។ ក្រៅពីនេះ ស្ពៃស្ពីណាចក៏មានឥទ្ធិពលផ្សេងទៀតដូចជាការធ្វើឱ្យភ្នែកប្រសើរឡើង សម្អាតប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងការពារជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។
គិនឆាយ
សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភរបស់ គិនឆាយ ក៏ជាជម្រើសមួយផងដែរ នៅពេលចង់បន្ថែមវីតាមីន C ព្រោះ 25g នៃ គិនឆាយស្រស់នឹងមានវីតាមីន C ដល់ទៅ 133% ដូច្នេះហើយ វាមិនត្រឹមតែជួយបង្កើនរសជាតិនៃម្ហូបប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែអាហារនេះក៏ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពសាំរាងកាយយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាពផងដែរ៕