បើទៅផ្សារហើយឃើញប្រភេទត្រីទាំងនេះកុំរំលងអី បើញ៉ាំកាន់តែច្រើន អាយុកាន់តែវែង។
ត្រីពុកមាត់ឆ្មា
សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភរបស់ត្រីពុកមាត់ឆ្មាមានផ្ទុកនូវអូមេហ្គា ៣ វីតាមីន A និង E ជាច្រើនដែលល្អសម្រាប់សុខភាព។ ទន្ទឹមនឹងនោះ សមាសភាពនៃត្រីនេះគឺល្អសម្រាប់សុខភាព។ ក្រៅពីនេះ ត្រីពុកមាត់ឆ្មាជាត្រីតូចស្ដើង ដែលរស់នៅជិតតំបន់ឆ្នេរ។ ក្នុងពេលជាមួយគ្នានេះដោយសារតែ វាមានទំហំតូចពួកវាមានជីវជាតិខ្លាំងណាស់។ ពួកវាសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីន សារធាតុរ៉ែ និងវីតាមីនដូចជា A និង D ហើយជាប្រភពនៃអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា 3 ដែលមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនសម្រាប់រាងកាយ។
ត្រីធូណា
សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភរបស់ត្រីធូណាជាប្រភេទត្រីដែលផ្លាស់ទីបានតែក្នុងសមុទ្រជ្រៅ ដូច្នេះសាច់វាគឺទន់ ឆ្ងាញ់ មិនបំពុលបរិស្ថាន និងល្អសម្រាប់សុខភាព។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ត្រីធូណាមានផ្ទុកនូវអូមេហ្គា ៣ ច្រើន ដែលល្អសម្រាប់សុខភាព។ ជាមួយគ្នានេះ ត្រីធូណាក៏ជួយកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុល និងការពារជំងឺសរសៃឈាមផងដែរ។
ក្នុងពេលជាមួយគ្នានេះ វាមានឥទ្ធិពលពិសេសក្នុងការការពារ និងព្យាបាលជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង និងសរសៃឈាមខួរក្បាល។ ក្រៅពីនេះ ត្រីធូណាសម្បូរទៅដោយជាតិដែក វីតាមីន B12 និងអូមេហ្គា 3 ដែលជួយកែលម្អភាពស្លេកស្លាំង និងការពារបញ្ហាសរសៃឈាមបេះដូងចំពោះមនុស្សចាស់។
ត្រីស្បៃកា (ត្រីសាំបាក់)
យោងតាមអ្នកជំនាញ ត្រីស្បៃកា គឺជាត្រីដែលលូតលាស់លឿន និងមានផលិតភាពខ្ពស់។ យោងតាមអ្នកជំនាញ ជាមធ្យមសាច់ត្រី 100 ក្រាមមាន 166 kcal ប្រូតេអ៊ីន 21.4 ក្រាម និងខ្លាញ់ 7.4 ក្រាម និងប៉ូតាស្យូម 486 មីលីក្រាម។
ទន្ទឹមនឹងនោះ សមាសធាតុផ្សំនៃត្រីស្បៃកាក៏ល្អសម្រាប់មនុស្សចាស់ ការទទួលទានត្រីស្បៃកាជាប្រចាំនឹងជួយការពារជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ការបាត់បង់ការចងចាំ និងជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២។
ត្រីសាឌីន
ត្រីសាឌីនសម្បូរទៅដោយអូមេហ្គា 3, EPA និង DHA ដែលមានប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាព។ អាស៊ីតខ្លាញ់សំខាន់ៗទាំងនេះជួយឱ្យឈាមរត់បានរលូនក្នុងរាងកាយ រក្សាបេះដូងឱ្យមានសុខភាពល្អ និងការពារលទ្ធភាពនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។ ការទទួលទានត្រីសាឌីនសម្រាប់មនុស្សចាស់គឺល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់បេះដូង ហើយល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់ការពារជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។ ដូច្នេះហើយ អ្នកមិនគួរមើលរំលងចំពោះប្រភេទត្រីសាឌីននេះនៅក្នុងបញ្ជីមុខម្ហូបធម្មតារបស់អ្នកឡើយ។
ទន្ទឹមនឹងនេះ ត្រីសាឌីនក៏មានផ្ទុកនូវវីតាមីន D យ៉ាងច្រើនផងដែរ ដែលល្អសម្រាប់សុខភាពឆ្អឹង និងសន្លាក់របស់មនុស្សចាស់៕