មានមនុស្សជាច្រើនដោយសារតែរវល់ ដោយសារតែការងារ មានទំលាប់ញ៉ាំអាហារពេលព្រឹកយឺត ដែលធ្វើឱ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។
អាហារពេលព្រឹកគឺជាជំហានសំខាន់មួយក្នុងការបំពេញបន្ថែមថាមពលរបស់រាងកាយពេញមួយថ្ងៃ។
លទ្ធផលពីការសិក្សាបរទេសបង្ហាញថា ប្រសិនបើអាហារពេលព្រឹកបន្ទាប់ពីម៉ោង 9:30 ហានិភ័យនៃការធាត់ និងទឹកនោមផ្អែមនឹងកើនឡើងយ៉ាងខ្លាំង។
ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានអាហារពេលព្រឹកនៅម៉ោង 7-8 អ្នកនឹងបន្ថែមថាមពលដែលត្រូវការសម្រាប់រាងកាយ ជួយរក្សាកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម និងសូចនាករដែលមានស្ថេរភាពផ្សេងទៀត កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃបញ្ហាផ្សេងៗ។ ប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំអាហារពេលព្រឹកយឺតបន្ទាប់ពីម៉ោង 9:30 នឹងប៉ះពាល់ដល់ការកែតម្រូវជាតិស្ករក្នុងឈាម និងប្រតិកម្មអាំងស៊ុយលីន បន្ទាប់ពីទទួលទានអាហាររួច។ ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំអាហារពេលព្រឹកយឺត នោះសមត្ថភាពប្រតិកម្មរបស់អាំងស៊ុយលីននឹងរងផលប៉ះពាល់ដោយធ្វើឱ្យសមត្ថភាពគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាមចុះខ្សោយ។ នៅពេលនេះអាហារពេលព្រឹកនឹងបង្កើនជាតិស្ករក្នុងឈាមយ៉ាងងាយស្រួល។ បន្តិចម្ដងៗជាតិស្ករក្នុងឈាមនឹងបណ្តាលឱ្យមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម៕