ឪឡឹកមិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងត្រជាក់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាពទៀតផង។
ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍មួយចំនួនរបស់ផ្លែឪឡឹក៖
.ជួយបំពេញជាតិទឹក
ការទទួលទានអាហារដែលមានជាតិទឹកខ្ពស់អាចផ្តល់ឱ្យរាងកាយនូវបរិមាណទឹកចាំបាច់ ជួយឱ្យសរីរាង្គដំណើរការធម្មតា។
ឪឡឹកមានផ្ទុកជាតិទឹក 92% ដែលធ្វើឱ្យវាក្លាយជាជម្រើសដ៏ល្អក្នុងការបំពេញជាតិទឹកក្នុងខ្លួន។
.ល្អសម្រាប់ស្បែក
ឪឡឹកមិនត្រឹមតែល្អសម្រាប់រាងកាយប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយដល់សុខភាពស្បែកទៀតផង។ មាតិកាទឹកដ៏សម្បូរបែបរបស់វាជួយជួសជុលភាពជ្រីវជ្រួញស្បែក។
ផ្លែឈើនេះក៏មានផ្ទុកវីតាមីន C ខ្ពស់ផងដែរ។ វីតាមីននេះជួយបង្កើនការផលិតកូឡាជែន ដោយហេតុនេះជួយកែលម្អភាពជ្រីវជ្រួញនៃស្បែក បង្កើនលំហូរឈាមទៅកាន់ស្បែក និងការពារភាពចាស់។
លើសពីនេះ ផ្លែឪឡឹកក៏មានផ្ទុកនូវវីតាមីន A និង B6 ដែលជួយឱ្យស្បែកកាន់តែទន់ រលោង។ ជាពិសេស វីតាមីន A ជួយស្តារកោសិកាស្បែក ការពារស្បែកស្ងួត និងរបក ខណៈដែលវីតាមីន B6 ជួយព្យាបាលមុននៅលើស្បែក។
.ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
បរិមាណដ៏ច្រើននៃវីតាមីន C (អាស៊ីត ascorbic) នៅក្នុងផ្លែឪឡឹកជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ជួយប្រឆាំងនឹងមេរោគ និងការឆ្លងមេរោគ។ វាក៏អាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការវិវត្តទៅជាជំងឺមហារីកផងដែរ។
.ការពារការឈឺសាច់ដុំ
ផ្លែឈើនេះមានជាតិអេឡិចត្រូលីតខ្ពស់ និងអាស៊ីតអាមីណូ citrulline ដែលជួយសម្រួលដល់ការឈឺសាច់ដុំបន្ទាប់ពីការហាត់ប្រាណខ្លាំង។ យោងតាមការសិក្សារបស់អ៊ីរ៉ង់ សារធាតុ citrulline នៅក្នុងឪឡឹកអាចជួយកាត់បន្ថយការអស់កម្លាំងសាច់ដុំ។
លើសពីនេះ សារធាតុប៉ូតាស្យូមនៅក្នុងឪឡឹកគឺចាំបាច់សម្រាប់គ្រប់គ្រងមុខងារសាច់ដុំ។ ប៉ូតាស្យូមក៏ជួយគ្រប់គ្រងការពង្រីកសរសៃឈាម ការពារការរមួលសាច់ដុំ និងបន្ថយសម្ពាធឈាម។
.ធ្វើអោយភ្នែកប្រសើរឡើង
សមាសធាតុ Lycopene នៅក្នុងផ្លែឪឡឹកមានប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាពភ្នែក។ វាអាចជួយការពារការខូចមុខងារភ្នែកដែលទាក់ទងនឹងអាយុ។ ជាងនេះទៅទៀត ឪឡឹកក៏មានវីតាមីន A ច្រើនផងដែរ ដែលជាវីតាមីនចាំបាច់សម្រាប់ថែរក្សាភ្នែករបស់អ្នកឱ្យមានសុខភាពល្អ។
ឪឡឹកមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ប៉ុន្តែការទទួលទានខុសនឹងធ្វើឱ្យផ្លែឈើនេះបាត់បង់សារធាតុចិញ្ចឹម និងបង្កផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាព៕