ទឹកពោតបារាំង ជាភេសជ្ជៈធម្មជាតិមួយប្រភេទដែលមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្ត មិនត្រឹមតែរសជាតិឆ្ងាញ់របស់វាប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែក៏ដោយសារតែអត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យសម្រាប់សុខភាពរបស់វាផងដែរ។
ពោតបារាំង ត្រូវបានគេប្រើជាយូរមកហើយក្នុងអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់យើង។
វា មានកាឡូរីទាបត្រឹមតែ 33 កាឡូរី និងមិនមានកូលេស្តេរ៉ុល ឬខ្លាញ់ឆ្អែតដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ។
ទឹកពោតបារាំង គឺជាភេសជ្ជៈធម្មជាតិដែលមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្ត។ មាតិកាអាហារូបត្ថម្ភខ្ពស់ និងកាឡូរីទាបនៃពោតបារាំង សាកសមសម្រាប់មនុស្សគ្រប់រូប ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺលើសឈាម ទឹកនោមផ្អែម ភាពស្លេកស្លាំង ទល់លាមក។ល។
អត្ថប្រយោជន៍នៃទឹកពោតបារាំង
.ការពារភាពស្លេកស្លាំង
ភាពស្លេកស្លាំង គឺជាជំងឺដ៏គ្រោះថ្នាក់មួយដែលបង្កឱ្យមានផលវិបាកជាច្រើន។ ទឹកពោតបារាំង មានសមត្ថភាពផលិតកោសិកាឈាមក្រហម ដោយហេតុនេះ ជួយបង្កើនបរិមាណអេម៉ូក្លូប៊ីន ការពារភាពស្លេកស្លាំង។ ក្រៅពីនេះ ទឹក ពោតបារាំងក៏ជួយដឹកជញ្ជូន និងរក្សាបរិមាណឈាមដែលចាំបាច់សម្រាប់ចិញ្ចឹមរាងកាយផងដែរ។
.គាំទ្រការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម
អាំងស៊ុយលីនដែលមាននៅក្នុងពោតបារាំងជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ការប្រើប្រាស់ពោតបារាំងជាទៀងទាត់ក្នុងអាហារប្រចាំថ្ងៃ ឬផឹកទឹក ពោតបារាំងរួមជាមួយនឹងការព្យាបាលដោយថ្នាំ នឹងជួយរក្សាលំនឹងជាតិស្ករក្នុងឈាម។ យើងគួរប្រើពោតបារាំង រយៈពេល 3 ទៅ 6 ខែ ឬច្រើនជាងនេះ ដើម្បីឃើញលទ្ធផលពីការប្រសើរឡើងនៃកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។ លើសពីនេះទៀត ពោតបារាំងមានជាតិស្ករ និងកាឡូរីតិចតួច ដូច្នេះវានឹងមិនបង្កើនកម្រិតជាតិស្ករនៅពេលប្រើក្នុងបរិមាណច្រើនក្នុងអាហារប្រចាំថ្ងៃឡើយ។
.ការរំលាយអាហារ
ពោតបារាំង គឺល្អណាស់សម្រាប់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងអាចជួយកែលម្អមុខងារនៃប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។ ជាការពិត ទឹករំអិលស្អិតនៅក្នុង ពោតបារាំង ត្រូវបានបង្កើតឡើងដោយសារធាតុ polysaccharides ដូចជា collagen និង mucopolysaccharides ដែលជួយកែលម្អអាហារូបត្ថម្ភដែលមានប្រយោជន៍ក្នុងពោះវៀន។
ពោតបារាំងក៏មានផ្ទុកនូវជាតិសរសៃច្រើន រួមជាមួយនឹងទឹករំអិលដែលអាចគ្រប់គ្រងការស្រូបយកពោះវៀនតូច ដើម្បីជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។ ទឹករំអិលនេះក៏ជាបរិយាកាសលូតលាស់សម្រាប់បាក់តេរីក្នុងពោះវៀន និងដើរតួជាទឹករំអិលសម្រាប់ពោះវៀនផងដែរ។
.ព្យាបាលក្អក និងឈឺបំពង់ក
ទឹកពោតបារាំង មានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការព្យាបាលការក្អក និងឈឺបំពង់ក។ លក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងបាក់តេរីនៅក្នុងទឹក ពោតបារាំង ជួយបន្ថយការឈឺចាប់ និងបន្ធូរបំពង់ក។ លើសពីនេះ ទឹក ពោតបារាំង ក៏ជួយបង្កើនភាពធន់ និងធ្វើអោយរោគសញ្ញានៃជំងឺផ្តាសាយដូចជា ចង្អោរ វិលមុខ និងឈឺក្បាល៕