ការ​បន្ថែម​អាហារ​ទាំងនេះ​ជា​ទៀងទាត់​ទៅ​ក្នុង​អាហារ​របស់​អ្នក​នាំ​មក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព ។

បន្លែ​ពណ៌​បៃតងចាស់
ការ​ទទួលទាន​បន្លែ​ពណ៌​បៃតងចាស់​ដូច​ជា ប្រូ​ខូ​លី ខាត់ណា ស្ពៃ​ស្ពី​ណា​ច​… មិន​ត្រឹមតែ​មាន​ជីវជាតិ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែម​ទាំង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ជម្រះ​កំ​ដៅ និង​បន្សាប​ជាតិពុល​ក្នុង​រាង​កាយ​ទៀត​ផង​។ បន្លែ​បៃតង​គឺជា​អាហារ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​លាង​សម្អាត​លោហធាតុ​ធ្ងន់ និង​ជាតិពុល​ពី​បរិស្ថាន​… ចេញពី​រាង​កាយ​។ ការ​ប្រើប្រាស់​នេះ​គឺ​ដោយសារ​តែ​សារធាតុ ក្ល​រ៉ូ​ហ្វីល ដែល​មាននៅ​ក្នុង​បន្លែ​។ លើស​ពី​នេះ ការ​ទទួលទាន​បន្លែ​ពណ៌​បៃតងចាស់​ក៏​ជួយ​កម្ចាត់​ជាតិពុល ការពារ​កោសិកា​ថ្លើម និង​កាត់​បន្ថយ​បន្ទុក​លើ​តម្រងនោម​ផង​ដែរ​។
បន្ថែម​ពីលើ​សារធាតុ ក្ល​រ៉ូ​ហ្វីល បន្លែ​ពណ៌​បៃតងចាស់​ក៏​សំបូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដូច​ជា anthocyanins និង flavonoids ដែល​អាច​ជួយ​ក្នុង​ការ​បន្សាប​ជាតិពុល​ផង​ដែរ​។

ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ
ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ គឺជា​បន្លែ​ដែល​ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើ​ជា​គ្រឿងទេស​នៅ​ក្នុង​អាហារ​ជា​ច្រើន ។ លើស​ពី​នេះ​ទៅ​ទៀត វា​ក៏​ត្រូវ​បាន​គេ​ចាត់ទុកជា «​ដូ​ស​» ដើម្បី​បន្សាប​ជាតិពុល​ក្នុង​រាង​កាយ​។ ការ​ស្រាវជ្រាវ​បង្ហាញ​ថា បន្លែ​នេះ​អាច​ជួយ​កម្ចាត់​ជាតិ​បារត អាលុយមីញ៉ូម និង​សំណ​ក្នុង​រាង​កាយ​តាម​រយៈ​ទឹកនោម​។ ទឹក​ពី​ដើម និង​ស្លឹក​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ មាន​អំបិល​រ៉ែ​ដូច​ជា សូ​ដ្យូ​ម ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ក្លរួ​។ សារធាតុ​ទាំងនេះ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ឈាម ទឹករងៃ និង​សារធាតុ​រាវ​ឆ្អឹងខ្នង ជួប​ជាមួយ glycine និង​អាស៊ីត glutamic ដើម្បី​បង្កើត​ជា​សារធាតុ​បញ្ជូន​សរសៃប្រសាទ​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​ខួរក្បាល​។

ខ្ទឹមស
ខ្ទឹមស​ជា​គ្រឿងទេស​ដ៏​ពេញ​និយម​ដែល​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព​។ យោង​តាម​គេហទំព័រ​ព័ត៌មាន​សុខភាព Healthline សមាសធាតុ​ស្ពាន់ធ័រ​នៅ​ក្នុង​ខ្ទឹមស​ការពារ​រាង​កាយ​ពី​ការ​ពុល​លោហៈ​ធ្ងន់​។ វា​ល្អ​ណាស់​សម្រាប់​ការ​បន្សាប​ជាតិពុល​អាសេនិច ក៏​ដូច​ជា​ការ​បន្សាប​ជាតិពុល​ផង​ដែរ​។ លើស​ពី​នេះ ខ្ទឹមស​ក៏​ជួយ​ជំរុញ​ថ្លើម​ឱ្យ​ផលិត​អង់ស៊ីម​បន្សាប​ជាតិពុល ដែល​ជួយ​ច្រោះ​ជាតិពុល​ចេញពី​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​។

ល្ពៅ
ល្ពៅ​ក៏​ជា​អាហារ​បន្សាប​ជាតិពុល​ដ៏​ល្អ​មួយ​ដែរ​។ Keiko Tokugu អ្នកជំនាញ​អាហារូបត្ថម្ភ​ជនជាតិ​ជប៉ុន​ធ្លាប់​បាន​រំលឹក​សៀវភៅ “​ជម្រើស​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​បន្លែ និង​ផ្លែ​ឈើ​” ថា បេ​តា​ការ៉ូ​ទី​ន​នៅ​ក្នុង​ល្ពៅ​អាច​ប្រឆាំង​នឹង​បាក់តេរី ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក បន្សាប​ជាតិពុល ដក​លោហៈ​ធ្ងន់​ដូច​ជា​បារត​ប្រមូលផ្តុំ​នៅ​ក្នុង​ខ្លួន​មនុស្ស​។ លើស​ពី​នេះ អាហារ​ប្រភេទ​នេះ​ក៏​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ pectin ដែល​អាច​ពន្យឺតការ​ស្រូប​យកជាតិ​ស្ករ និង​ខ្លាញ់​ក្នុង​ពោះវៀន ជួយ​បន្សាប​ជាតិពុល ការពារ​ការ​ធាត់​…

សា​រ៉ា​យ​សមុទ្រ
សា​រ៉ា​យ​សមុទ្រ គឺជា​អាហារ​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ​បំផុត​។ វា​មាន​មីក្រូ​សារជាតិ​ជាង 60 អាស៊ី​ដ​អា​មី​ណូ 21 កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ផ្សេង​ៗ​ដែល​មាន​ប្រយោជន៍​សម្រាប់​ការ​យក​ចេញ​នៃ​លោហៈ​ធ្ងន់​នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ អ្នក​ត្រូវ​ដឹង​ថា​សា​រ៉ា​យ​សមុទ្រ​រស់នៅ​ក្នុង​ទឹកប្រៃ ហើយ​អាច​បំពុល​ដោយសារ​ធាតុ​អាសេនិច​ខ្ពស់​។ ដូច្នេះ​នៅ​ពេល​ទិញ ចាំបាច់​ត្រូវ​ជ្រើសរើស​ផលិតផល​ដែល​មាន​ប្រភព​ដើម​ច្បាស់លាស់ ដោយ​មាន​ទីកន្លែង​ផលិត​ច្បាស់លាស់

បន្ថែម​ពីលើ​នេះ សា​រ៉ា​យ​សមុទ្រ​ក៏​ជា​អាហារ​ដែល​មាន​ជីវជាតិ​ផង​ដែរ​ដែល​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​កាត់​បន្ថយ​លោហៈ​ធ្ងន់​នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​។ សារាយសមុទ្រ​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ក្ល​រ៉ូ​ហ្វីឡ​ច្រើន​ជាង​បន្លែ​ធម្មតា 10 ដង​។ វា​ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន A វីតាមីន B, C, D, E ជាតិ​ដែក ម៉ា​ញ៉េ​ស្យូ​ម ផូស្វ័រ ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ម៉​ង់​ហ្គា​ណែ​ស ស័ង្កសី​… ជា​ពិសេស​សា​រ៉ា​យ​សមុទ្រ​ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដែល​គ្រប់គ្រង​ចរន្តឈាម បន្សាប​ជាតិពុល បណ្តេញ​កាក​សំណល់​ក្នុង​រាង​កាយ​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង