ជាតិកាហ្វេអ៊ីនបង្កើនសម្ពាធឈាមរបស់អ្នក ប៉ុន្តែឥទ្ធិពលគឺបណ្តោះអាសន្ន។
នៅក្នុងការសិក្សាស្រាវជ្រាវមួយបង្ហាញថា សម្ពាធឈាមស៊ីស្តូលិករបស់អ្នកចូលរួម ១៨ នាក់ត្រូវបានកើនឡើងក្នុងរយៈពេល ២ ម៉ោងបន្ទាប់ពីពួកគេបានផឹកភេសជ្ជៈ ដែលមាន ជាតិកាហ្វេអ៊ីន មួយលីត្រ ឬភេសជ្ជៈប៉ូវកម្លាំង។ បន្ទាប់មកសម្ពាធឈាមធ្លាក់ចុះកាន់តែលឿនសម្រាប់អ្នកចូលរួមដែលបានផឹកភេសជ្ជៈដែលមានជាតិកាហ្វេអ៊ីន។
មនុស្សមួយចំនួនអាចមានភាពរសើបចំពោះជាតិកាហ្វេអ៊ីនជាងអ្នកដទៃ។ ប្រសិនបើអ្នកងាយ នឹងមានបញ្ហាដោយសារជាតិកាហ្វេអ៊ីន អ្នកប្រហែលជាត្រូវ កាត់បន្ថយ ការប្រើប្រាស់ កាហ្វេរបស់អ្នក ឬសាកល្បងកាហ្វេដែល គ្មានជាតិ កាហ្វេអ៊ីន។
ការស្រាវជ្រាវលើជាតិកាហ្វេអ៊ីន រួមទាំងអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពរបស់វា មាននៅក្នុង ព័ត៌មានជាច្រើន។ ជម្រើសថាតើត្រូវកាត់បន្ថយវាអាស្រ័យលើកត្តាបុគ្គលជាច្រើន។
ការសិក្សាចាស់មួយបានបង្ហាញថា ឥទ្ធិពលរបស់ជាតិកាហ្វេអ៊ីនលើការបង្កើនសម្ពាធ ឈាមគឺធំជាង ប្រសិនបើសម្ពាធឈាមរបស់អ្នកឡើងខ្ពស់រួចហើយ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការសិក្សាដូចគ្នានេះបានអំពាវនាវឱ្យមានការស្រាវជ្រាវ បន្ថែមលើប្រធានបទនេះ។
ដូច្នេះ បើសិនជាអ្នកជាមនុស្សលើសឈាម ឬក៏អ្នកងាយនឹងមានប្រតិកម្មចំពោះ កាហ្វេអ៊ីន អ្នកមិនគួរផឹកកាហ្វេច្រើនពេកទេ។