ដើម្បីដឹងថា ផ្លែឈើអ្វីដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរញ៉ាំ ផ្លែឈើអ្វីដែលគួរជៀសវាង អ្នកអាចយោងទៅលើព័ត៌មាន ដែលយើងផ្តល់ជូននៅក្នុងអត្ថបទខាងក្រោមនេះ!
ចេកទុំ
ចេកទុំគឺជាផ្លែឈើដ៏ល្អសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ ទោះយ៉ាងណាក្នុងរយៈពេល ៣ ខែដំបូង ការទទួលទានចេកទុំជារៀងរាល់ថ្ងៃ បន្ទាប់ពីអាហារពេល ជួយកំណត់ភាពមិនស្រួលដែលបណ្តាលមកពីការចាញ់កូន។ ក្រៅពីនេះ មាតិកាប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ពីចេកក៏នឹងជួយស្ត្រីមានផ្ទៃពោះការពារ និងកាត់បន្ថយការហើម និងរមួលក្រពើក្នុងខែដំបូង។

ស្វាយទុំ
ផ្លែស្វាយមិនត្រឹមតែឆ្ងាញ់ទេ ថែមទាំងមានសមត្ថភាពជួយទ្រទ្រង់ដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារឱ្យដំណើរការល្អជាងមុន។ ផ្លែស្វាយមានផ្ទុកនូវវីតាមីន A និងវីតាមីន C ដែលមានអត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងខ្លាំងចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ ទោះយ៉ាងណាស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមិនគួរទទួលទានផ្លែស្វាយលើសពី ១ ផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃឡើយ ព្រោះវាអាចបង្កឱ្យឡើងកំដៅ និងកើតមុន។
ផ្លែឃីវី
ផ្លែឃីវីសម្បូរទៅដោយជាតិទឹកសំបូរទៅដោយវីតាមីន A, C, E, វីតាមីន B, អាស៊ីតហ្វូលិក ដើម្បីជួយកាត់បន្ថយពិការភាពពីកំណើត។ លើសពីនេះ ផ្លែឃីវីក៏មានសារធាតុរ៉ែ ដូចជាស័ង្កសី ដែក ទង់ដែង ប៉ូតាស្យូម ម៉ាញ៉េស្យូម ជាពិសេសគីវីសម្បូរទៅដោយជាតិកាល់ស្យូម ជួយឱ្យទារកលូតលាស់បានខ្ពស់ និងមានសុខភាពល្អ។
លើសពីនេះនៅពេលម្តាយមានផ្ទៃពោះញ៉ាំឃីវីច្រើន វាថែមទាំងបន្ថែមជាតិសរសៃច្រើន ដែលល្អសម្រាប់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ពង្រឹងប្រព័ន្ធការពារ និងការពារការទល់លាមកចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។




ផ្លែត្របែក
ផ្លែត្របែក មិនត្រឹមតែសំបូរជាតិកាល់ស្យូមប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងសំបូរទៅដោយវីតាមីន A, C, E, ជាតិសរសៃ និងសារធាតុរ៉ែផ្សេងៗទៀត ដូចជាប៉ូតាស្យូម។ អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ អ្នកម្តាយអាចញ៉ាំផ្លែត្របែក ឬផឹកទឹកផ្លែត្របែក ដើម្បីបន្ថែមវីតាមីន C ដល់រាងកាយ ដើម្បីជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការឆ្លងមេរោគ។ ជាតិសរសៃនៅក្នុងផ្លែត្របែក គឺល្អសម្រាប់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។ កាល់ស្យូមនៅក្នុងផ្លែត្របែក គឺល្អសម្រាប់ឆ្អឹង និងធ្មេញរបស់ទារក។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះទទួលទានផ្លែត្របែកអាចជួយទារកបំបាត់បញ្ហាឆ្អឹង និងសន្លាក់ និងតឿនាពេលអនាគត។
ប្លូបឺរី
ប្លូបឺរីផ្ទុកបរិមាណអាស៊ីតអូមេហ្គា ៣ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មយ៉ាងច្រើន។ ទាំងនេះ គឺជាសារធាតុចិញ្ចឹមដែលធ្វើការបានយ៉ាងល្អសម្រាប់ការលូតលាស់ខួរក្បាលទារកក្នុងផ្ទៃ បង្កើនការចងចាំរបស់ម្តាយ។ ប្ល៊ូបឺរី ក៏ផ្តល់នូវប្រភពសម្បូរវីតាមីន C ដែលជួយបង្កើនប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ និងការពារការឆ្លងមេរោគមួយចំនួនចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។
ទោះជាយ៉ាងណា ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមិនគួរញ៉ាំផ្លែប្លូប៊ឺរីច្រើនជាង ១០០ ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃឡើយ ដើម្បីចៀសវាងការទល់លាមក។
ផ្លែក្រូច
ផ្លែក្រូច គឺជាផ្លែឈើសម្បូរវីតាមីន ជាពិសេសវីតាមីន C ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។ ក្រៅពីនេះ ផ្លែក្រូចក៏ជាប្រភពកាល់ស្យូម ដ៏មានប្រសិទ្ធភាពសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ការប្រើផ្លែក្រូចក៏អាចជួយកាត់បន្ថយអាការៈចាញ់កូនបានដែរ៕