អស់រយៈពេលជាច្រើនឆ្នាំ, ផ្លែឈឺរីត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាផ្លែឈើដែលមិនមានសារៈសំខាន់អ្វីទាំងអស់។
វាមានជាតិផ្អែមពីធម្មជាតិ និងឆ្ងាញ់ ហើយផ្លែឈឺរីមួយផ្លែមាន ៥កាឡូរី, ជាជម្រើសផ្លែឈើល្អជាអាហារផ្សេងៗដទៃទៀតដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ, ចំនួនរបស់វាគឺសាមញ្ញ ពោលគឺវាមានជាតិវីតាមីន C និងវីតាមីន A តិចតួច ហើយមានសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងៗទៀតតិចជាងផ្លែឈើដទៃទៀត។

អ្នកស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថា ផ្លែឈឺរីគឺជាផ្លែឈើមួយដែលផ្សំពីសារធាតុមួយដែលគេស្គាល់ថា អាស៊ីត ellagic។ អាស៊ីត ellagic គឺជាសារធាតុមួយសំខាន់ពីព្រោះវាតបតទៅនឹងការសំយោគ ហើយវាមានអ្នកប្រឆាំងជំងឺមហារីកពីធម្មជាតិ, ដែលការពារពួកគេពីវាយប្រហារលើកោសិកាដែលនៅល្អ និងធ្វើអោយពួកវាក្លាយទៅជាកោសិកាមហារីកនោះ។
អត្ថប្រយោជន៍ៈ ដោយបន្ថយសកម្មភាពអ្នកបង្កើតជាកោសិកាមហារីក, អាស៊ីត ellagic អាចជួយការពារជំងឺមហារីក៕