​អ្នក​ត្រូវ​ធ្វើការ​ទទួលទាន នូវ​អាហារ​ដែល​សំបូរ​ទៅ ដោយសារ​ជាតិ​កាល់ស្យូម ដើម្បី​ទទួលបាន​នូវ​សុខភាព​មាំមួន​។​
 

កាល់ស្យូម​គឺជា សារធាតុ​បំប៉ន​មួយ​ដ៏​សំខាន់ ដែល​យើង​ត្រូវការ ប្រើប្រាស់​វា​នៅ​ក្នុង​រាងកាយ​របស់​យើង​។ វា​មានមុខងារ​សំខាន់ៗ​ជាច្រើន​។ វា​ជួយ​អោយ​ឆ្អឹង និង ធ្មេញ​រឹងមាំ និង ចូលរួម​ផង​ដែល​នូវ​ការជួយ​អោយ​ឈាម ឆាប់​កក និង ជួយ​ដល់​ការ​កន្ត្រាក់​របស់​សាច់ដុំ​។​
 
ភាគច្រើន​នៃ​សារជាតិ​កាល់ស្យូម​នេះ ត្រូវបាន​ស្តុក​ទុក​នៅ​ក្នុង ធ្មេញ និង ឆ្អឹង​របស់​រាងកាយ​យើង​។ នៅពេល ដែល​កម្រិត​កាល់ស្យូម​នៅក្នុង​រាងកាយ​យើង ចុះ​មក​ក្នុង​កម្រិត​ទាប​ជាង​ធម្មតា នោះ​ជាតិ​កាល់ស្យូម​នឹង ត្រូវបាន​ដកចេញ​ពី ក្នុង​ឆ្អឹង និង ធ្មេញ ហើយ​ជា​លទ្ធផល​នោះ វា​នឹង​មាន​ការបាត់បង់​ជាតិ​កាល់ស្យូម​នេះ ក្នុង​កម្រិត មួយ​យ៉ាង​ធ្ងន់ធ្ងរ​។ កង្វះ​ជាតិ​កាល់ស្យូម​នៅក្នុង​ខ្លួន នឹង​នាំអោយ​មាន​ការ​បាក់ឆ្អឹង និង កើតមាន​នូវ​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង ឬ ឆ្អឹង​ស្ពោត ចំពោះ​មនុស្ស​វ័យ​ចំណាស់​។​

កាល់ស្យូម​គឺជា សារជាតិ​មួយ​ក្នុងចំណោម​សារជាតិ​ដែល​មាន​ជាតិ​រ៉ែ​ច្រើនជាងគេ បំផុត​នៅក្នុង​រាងកាយ​របស់ មនុស្ស​។ រាងកាយ​យើង ត្រូវការ​ជាតិ វីតាមីន D ដើម្បី​ធ្វើការ​បឺត​ស្រូប យកជាតិ​កាល់ស្យូម​អោយបាន​ត្រឹមត្រូវ​។ ការបាត់បង់​ជាតិ​កាល់ស្យូម ក្នុង​កម្រិត​ដ៏​ធ្ងន់ធ្ងរ ចំពោះ​កុមារ​គឺ​អាច​នឹង​បណ្តាលអោយ ជំងឺ​ក្រេះ​។ ហើយ​ចំពោះ មនុស្សពេញវ័យ វា​អាច​ធ្វើ​កើតមាន​នូវ​អាកា​រៈគាំង​សាច់ដុំ​, គេង​មិន​លក់ និង មានចិត្ត​ស្រាល​។​
 
ការប្រើប្រាស់​សារជាតិ​កាល់ស្យូម​បាន​ត្រឹមត្រូវ គឺ​អាច​ជួយ​កាត់បន្ថយ​នូវ​ជំងឺ​លើស​សម្ពាធ​ឈាម​, រក្សា​អោយ ចង្វាក់បេះដូង​អ្នក ដើរ​បាន​ត្រឹមត្រូវ​,​ការពារ​ជំងឺ​អញ្ចាញ​ធ្មេញ​, ការពារ​ជំងឺមហារីក​ពោះវៀនធំ និង ទ្វារ​លាមក និង ជួយ​អោយ​ឈាម​ឆាប់​កក​។ មាន​ប្រជាជន​អាមេរិក​ជាច្រើន មិន​បាន​ទទួល​យកសា​រ​ជាតិ​កាល់ស្យូម​អោយ បាន​គ្រប់ គ្រាន់​ពី​អាហារ​ដែល ពួកគេ​បាន​ទទួលទាន​នោះទេ​។​
 
​តម្រូវការ​នូវ​សារជាតិ​កាល់ស្យូម​ចំពោះ​កុមារ​

  • តើ​អ្វីខ្លះ​ជា​តម្រូវការ សម្រាប់​ការប្រើប្រាស់​សារជាតិ​កាល់ស្យូម​ចំពោះ​កុមារ​?
  • កុមារ​តូចៗ​ដែល​ចេះ​ដើរ ដែល​មាន​អាយុ​ចាប់ពី ១ ទៅ​៣​ឆ្នាំ ត្រូវការ​កាល់ស្យូម​ប្រហែល ៥០០​មី​លី​ក្រាម ឬ ត្រូវ​ផឹក​ទឹកដោះគោ ២​កែវ អោយបាន​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​។​
  • កុមារ​ដែល​មាន​អាយុ​ពី ៤​ទៅ​៨​ឆ្នាំ ត្រូវការ​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ប្រហែល ៨០០​មី​លី​ក្រាម ឬ ត្រូវ​ផឹក​ទឹកដោះ គោ​អោយ​បាន​៣​កែវ ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​។​
  • កុមារ​ដែល​មាន​អាយុ​ច្រើន​ជាង​នេះ ចាប់ពី​អាយុ​៩​ឆ្នាំ ដល់​១៨​ឆ្នាំ ត្រូវការ​ជាតិ​កាល់ស្យូម​លើស​នេះ​។ ពួកគេ គួរ​ប្រើប្រាស់​វា ប្រហែលជា ១៣០០​មី​លី​ក្រាម ឬ ត្រូវ​ផឹក​ទឹកដោះគោ​បាន ៤​កែវជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​។​

ជាតិ​កាល់ស្យូម ត្រូវបាន​បាត់បង់​នៅពេល ចំអិន​អាហារ ដូច្នេះ​ដើម្បី​រក្សា​វា​អោយ​នូវមាន​ប្រសិទ្ធភាព​តាម​ដែល អាចធ្វើ​បាន នោះ​អ្នក​ត្រូវ​ចំអិន​អាហារ​ជាមួយ​នឹង​ទឹក​បន្តិច​បាន​ហើយ​។ វិធី​ផ្សេងទៀត​នោះ​គឺ​អ្នក​អាច​ចំអិន​អាហារ ដែល​មាន​ជាតិ​កាល់ស្យូម នេះ​ក្នុង​រយៈពេល​ខ្លី​តាម​ដែល​អ្នក​អាច ធ្វើទៅបាន​។​

 ដើម្បី​មាន​ភាពងាយស្រួល ក្នុង​ការទទួលបាន​នូវ​សារជាតិ​កាល់ស្យូម អោយបាន​គ្រប់គ្រាន់ អ្នក​អាច​ទទួល​ទាន ថ្នាំ​គ្រាប់​សារជាតិ​កាល់ស្យូម​បន្ថែម ជាមួយនឹង​អាហារ​របស់​អ្នក​។

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង