ផ្កាខាត់ណា គឺជាប្រភពដ៏ល្អមួយនៃជាតិសរសៃដែលជំនួយដល់ការរំលាយអាហារ និងបញ្ចេញជាតិពុលពីក្នុងខ្លួន។
![](https://www.health.com.kh/wp-content/uploads/2022/03/%E1%9E%9A%E1%9E%9B%E1%9E%B6%E1%9E%80%E1%9E%80%E1%9F%92%E1%9E%9A%E1%9E%96%E1%9F%87%E1%9F%A1.jpg)
វត្តមានរបស់សារធាតុ Glucosinolate, Glucoraphanin និង Sulforaphane ក្នុងផ្កាខាត់ណាអាចជួយការពារភ្នាសក្រពះ និងទប់ស្កាត់ការលូតលាស់របស់បាក់តេរីបង្កជំងឺរលាកក្រពះ (Helicobacter Pylori) បាន។ ក្រៅពីនេះ សារធាតុ Isothiocyanates ក្នុងផ្កាខាត់ណានឹងជួយបង្ការការប្រឈមមុខនៃបញ្ហាក្នុងពោះជាច្រើនទៀតបានដូចជា ដំបៅក្រពះ និងមហារីកពោះវៀនធំ៕