Join with Health.com.kh on Telegram

ទឹក​ផ្លែ​ឈើ
មានទឹក​ផ្លែ​ឈើ​កំប៉ុង​ជា​ច្រើន​ដែល​អ្នក​អាច​រក​ទិញ​បាន​នៅ​តាម​ផ្សា ឬ​ហាង​លក់ទំនិញ​រាយ​ៗ ដែល​បាន​បញ្ជាក់​ថា វា​សុទ្ធតែ​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​អស្ចារ្យ​ចំពោះ​សុខភាព ប៉ុន្តែ​បើ​យើង​គិត​ឡើង​វិញ​គឺ​គ្មាន​អ្វី​ល្អ​ជាង​ការ​ញ៉ាំ​ទឹក​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​ចំរាញ់​ចេញពី​គ្រឿងផ្សំ​ប្រភេទ​ឆៅ​ៗ និង​ទឹក​របស់​វា​ឡើយ​។ ហាង​លក់ទំនិញ​តែង​ទិញ​ទឹក​ផ្លែ​ឈើ​មក​លក់​ដែល​បាន​មក​ពី​ការ​កែ​ច្នៃ ដូច្នេះ​វា​អាច​នឹង​ត្រូវ​បាន​បន្ថែម​សារធាតុ​គីមី រសជាតិ ពណ៌ ផ្អែម និង​សារធាតុ​រក្សា​បាន​យូរ​ជា​ច្រើន​។

ទឹក​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​ចេញពី​បន្លែ និង​ផ្លែ​ឈើ​ពិត​ណាស់ នឹង​ផ្តល់​ឱ្យ​អ្នក​នូវ​ជីជាតិ​ដ៏​ច្រើន​ដែល​អាច​បង្គ្រប់​ជាតិ​ទឹក ច្រោះ​ជាតិពុល ពង្រឹង​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ បង្កើន​ថាមពល និង​ជំនួយ​ដល់​ការ​សម្រក​ទម្ងន់​។

ខ្ទឹមស
ខ្ទឹមស​គឺជា​អាហារ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​តែងតែ​ត្រូវ​បាន​មនុស្ស​យើង​យក​មក​ចំអិន​អាហារ​ជាមួយ​។ ខ្ទឹមស​មិន​ខុស​គ្នា​នឹង​ខ្ទឹមបារាំង​ឡើយ គឺ​វា​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ Phytonutrient Allicin ដែល​អាច​ទទួល​បាន​ច្រើន​នៅ​ពេល​ញ៉ាំ​ឆៅ​។

ការ​សិក្សា​បានឱ្យ​ដឹង​ថា ការ​ញ៉ាំ​ខ្ទឹមស​ឆៅ​ពីរ​ទៅ​បី​ដង​ក្នុង​មួ​យស​ប្តា​ហ៍ នឹង​កាត់​បន្ថយ​ការ​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺមហារីក​សួត​បាន​។ អ្នក​នៅ​តែ​អាច​ទទួល​បាន​ប្រយោជន៍​ពី​ការ​ញ៉ាំ​ខ្ទឹមស​ឆ្អិន​ដដែល​ទេ​។

ដូង
ដូង​គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាង​អស្ចារ្យ​ដល់​មនុស្ស​យើង​។ ការ​ញ៉ាំ​ទឹកដូង​ច្រើន​អាច​ជំនួស​ជាតិ​ទឹក​ដែល​បាត់បង់​ល្អ​ជាង​ការ​ញ៉ាំ​ទឹក​ធម្មតា ហើយ​ប្រេង​ដែល​ចំរាញ់​ចេញពី​សាច់ដូង​ដ៏​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ដែល​ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព​ខួរក្បាល និង​បេះដូង​ដែរ​។

ម្ទេស​ប្លោក​ក្រហម
ផ្លែ​ឈើ​ជូរ​ៗ​ច្រើន​តែ​ជា​របស់​ដំបូង​គេ​ហើយ​នៅ​ពេល​យើង​គិត​អំពី​វីតាមីន C ប៉ុន្តែ​ម្ទេស​ប្លោក​ពណ៌​ក្រហម​គួរតែ​ចូលរួម​ជាមួយ​គ្នា​នឹង​ក្រូច និង​ក្រូចឆ្មា​ដែរ​។ ជាមួយនឹង​ការ​ទទួលទាន​វីតាមីន C បី​ដង​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ ផ្លែ​ម្ទេស​ប្លោក​ក៏​មាន​អង់​ទី​អុក​ស៊ី​ដង់​ដ៏​ពូកែ និង​ជា​ប្រភព​នៃ​វីតាមីន B6, E និង​ម៉ា​ញ៉េ​ស្យូ​ម​ផង​ដែរ​។
អ្នក​ប្រហែលជា​អាច​មិន​អាច​រក្សា​ចំនួន​វីតាមីន C បាន​ល្អ​ឡើយ​នៅ​ពេល​អ្នក​ចំអិន​ម្ទេស​ប្លោក​ដោយ​ប្រើ​កម្តៅ​រហូត​ដល់ ១៩០​អង្សារ​។ ដូច្នេះ​ដើម្បី​ទទួល​បាន​ជីវជាតិ​ពេញលេញ​នោះ អ្នក​គួរតែ​ញ៉ាំ​វា​ឆៅ​វិញ​ទៅ​។

ប្រូ​ខូ​លី
ប្រូ​ខូ​លី​គឺជា​បន្លែ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​គួរតែ​ជ្រើសរើស​ដំបូង​គេ​។ ជាមួយនឹង​ការ​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​ច្រើន​របស់​បន្លែ​មួយ​នេះ វា​មិន​ត្រឹមតែ​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន C កាលស្យូម ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម និង​ប្រូតេអ៊ីន​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​ក៏​មាន​សារធាតុ Sulforaphane សម្រាប់​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺមហារីក បញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម ពង្រឹង​ដល់​សុខភាព​បេះដូង ផ្តល់​ជា​អង់​ទី​អុក​ស៊ី​ដង់​សម្រាប់​ទប់ស្កាត់​ភាព​ចាស់ និង​ពង្រឹង​ដល់​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​។

យោង​ទៅ​ទាម​ការ​សិក្សា​មួយ​របស់​សារព័ត៌មាន Journal of Agricultural and Food Chemistry បានឱ្យ​ដឹង​ថា អ្នក​ដែល​ញ៉ាំ​ប្រូ​ខូ​លី​ឆៅ ឃើញ​ថា​មានការ​បឺត​ស្រូប​សារធាតុ Sulforaphane លឿន​ជាង និង​ច្រើន​ជាង អ្នក​ញ៉ាំ​ឆ្អិន​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង