Join with Health.com.kh on Telegram

​តើ​អ្នក​មាន​អារម្មណ៍​ថា ខ្លួនឯង​កំពុងតែ​ធ្វើ​ខុស នៅពេល​ផឹកស្រា​បៀរ​មួយ​កែវ​ពីរ ហើយ​មែន​ទេ​? មិនបាច់​គិត​ច្រើន​ទេ​។ ការ​ទទួលទាន​ស្រា​បៀ​រ ត្រឹម​កម្រិត​មធ្យម ពិតជា​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ល្អ ចំពោះ​អ្នក​ណាស់​។ វិទ្យាសាស្ត្រ​បានឱ្យដឹងថា ស្រា​បៀរអាច​នាំមក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍ ចំពោះ​សុខភាព​យ៉ាង​អស្ចារ្យ ទោះបីជា​វា ច្រើន​តែ​មិន​ផ្តល់​សុខភាព​ក៏ដោយ​។ ចូរ​ចាំ​ថា អ្វី​ដែល​យើងខ្ញុំ​និយាយ​នេះ គឺ​ការ​ទទួលទាន​ស្រា​បៀរ ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម​ទេ (​សម្រាប់​ស្ត្រី មួយ​កែវ​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ និង​បុរស អាច​រហូត​ដល់​ពីរ​កែវ​)​។ ខាងក្រោម​នេះ គឺជា​អត្ថប្រយោជន៍ របស់​ស្រា​បៀ​រហើយ​។

​អាច​បន្ថយ​ការ​ប្រឈម នឹង​ជំងឺ​បេះដូង​
​ការសិក្សា​មួយ​បានឱ្យដឹងថា អ្នក​ដែល​ផឹកស្រា​បៀរ​មួយ​កែវ ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ អាច​បន្ថយ​ឱកាស កើត​ជំងឺ​បេះ​ដូង​បាន​រហូត​ដល់ ៣១ ភាគរយ នេះ​ដោយសារ​តែ សារធាតុ​អង់​ទី​អុកស៊ី​ដង់​ម្យ៉ាង ឈ្មោះថា Phenol ដែល​មាន​ក្នុង​ស្រា​បៀរ​។ ទោះបីជា​យ៉ាងណា​ក៏ដោយ ការសិក្សា ក៏​បាន​បង្ហាញ​នូវ​កត្តា​ប្រឈម នឹង​ជំងឺ​បេះដូង មាន​ការកើនឡើង លើ​មនុស្ស​ដែល​ទទួល​ទាន​ស្រា​បៀ​រ ក្នុង​ចំនួន​ច្រើនៗ​ដែរ​។

​អាច​ការពារ​ជំងឺ​ភ្លេច​ភ្លាំង ដោយសារ​ចាស់ជរា​បាន​
​តាម​ការស្រាវជ្រាវ បានឱ្យដឹងថា អ្នក​ទទួល​ទាន​ស្រា​បៀ​រ ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម​ទាំង​អស់ ទំនង​ជា​តិចជាង ២៣ ភាគរយ ដែល​កើត​ជា​ជំងឺ​ភ្លេចភ្លាំង វង្វេងស្មារតី និង​ខូច​ការយល់ដឹង ដូចជា ជំងឺ​ភ្លេចភ្លាំង​ដោយសារ​ចាស់ជរា​ជាដើម​។ សារធាតុ Silicon ក្នុង​ស្រា​បៀ​រ ត្រូវបាន​គេ​យល់ថា ជួយ​ការពារ​ខួរក្បាល ពី​ឥទ្ធិពល​ដ៏​គ្រោះថ្នាក់ នៃ​ការកើនឡើង​របស់​សារធាតុ អា​ឡូ​មី​ញ៉ូម​ក្នុង​រាងកាយ ដែលជា​មូលហេតុ​នាំឱ្យ​កើត ជំងឺ​ភ្លេចភ្លាំង​ពេល​ចាស់ជរា​។

​បន្ថយ​ការ​ប្រឈម នឹង​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​
​តាម​ការសិក្សា​មួយ លើ​បុរស​វ័យ​កណ្តាល​ប្រមាណ ៣៨.០០០ នាក់​បាន​ឱ្យដឹងថា អ្នក​ដែល​ផឹកស្រា​បៀរ ពី​មួយ​ទៅ​ពីរ​កែវជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ អាច​បន្ថយ​ការ​ប្រឈម នឹង​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម ប្រភេទ​ទី ២ រហូតដល់ ២៥ ភាគរយ នេះ​ដោយសារ​តែ​ធាតុ​ផ្សំ​របស់​ស្រា​បៀរ ជួយ​បង្កើន​ភាព​ងាយ​ទទួលយក របស់​អាំង​ស៊ុយ​លីន​។ ក្រៅពីនេះ ស្រា​បៀរ ក៏​ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​មួយ​នៃ​ជាតិ​សរសៃ ដែល​ដើរតួនាទី​ដ៏​សំខាន់ ក្នុង​របប​អាហារ​ដ៏​មាន​សុខភាព របស់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​ដែរ​។

​បង្ការ​គ្រួស​ក្នុង​តម្រងនោម​
​ការសិក្សា​មួយ​បានឱ្យដឹងថា ការ​ទទួលទាន​ស្រា​បៀ​រ ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម​រាល់ថ្ងៃ អាច​បន្ថយ​ការ​ប្រឈម នឹង​ជំងឺ​គ្រួស​ក្នុង​តម្រង​នោម បាន ៤០ ភាគរយ​។ អត្ថប្រយោជន៍​បែប​នេះ ដោយសារ​តែ​ស្រា​បៀ​រ ផ្សំ​ឡើង​ដោយ​ជាតិ​ទឹក​ខ្ពស់ (​ប្រហែល ៩៣ ភាគរយ​) ដូច្នេះ វា​នឹង​ជួយ​ច្រោះ​ជាតិពុល ចេញពី​រាងកាយ និង​រក្សា​មុខងារ​របស់​តម្រងនោម បាន​យ៉ាង​ល្អ​។

កាត់បន្ថយ ការ​ប្រឈម​ជំងឺមហារីក
​ស្រា​បៀរ ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​អង់​ទី​អុក​ស៊ីដង់ ដ៏​សំខាន់​មួយ​ឈ្មោះថា Xanthohumol ដែល​គេ​ស្គាល់​ថា មាន​សមាសធាតុ ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​មហារីក និង​ជួយ​កំចាត់​ចោល នូវ​អង់ស៊ីម​បង្ក​មហារីក ក្នុង​រាងកាយ​ទៀតផង​។ អ្វី​ដែល​ពិសេស​នោះ​គឺថា ត្រឹមតែ​ញ៉ាំ​ស្រា​បៀរ​កម្រិត​មធ្យម នឹង​ជួយ​បង្ការ​ប្រតិកម្ម​គីមី​ដែល​អាច​នាំឱ្យ​កើត មហារីក​ក្រពេញប្រូ​ស្តាត​ទៀតផង​។ ស្រា​បៀរ ក៏​ត្រូវបាន​គេ​ដឹងថា ជួយ​បន្ថយ​ការ​កើត​ជំងឺ​មហារីក​សុដន់​ដែរ​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង