មេរោគមិនងាប់ទេហើយវាអាចធ្វើអោយអ្នកឈឺឬស្លាប់បាន បើសិនជា អ្នក ដាំទឹកគ្រាន់តែពុះភ្លាមពន្លត់ភ្លើងភ្លាមនោះ ពីព្រោះវាមិនអាច សម្លាប់មេរោគ បានឡើយ។ ដូច្នេះ ការដាំទឹករបៀបនេះអាចនឹងធ្វើអោយខ្លួនឯងមានជំងឺ ឬ ស្លាប់ដោយសារមេរោគក្នុងទឹកដាំនោះ។
ទឹកត្រូវតែឆ្អិនដល់ 100 ដឺក្រេដើម្បីលើកកម្ពស់ប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងមេរោគបាក់តេរីរបស់។ មនុស្សជាច្រើនគ្រាន់តែឃើញថាទឹកមានសំឡេងហៀបនឹងពុះ ហើយចំហាយទឹកក៏ឡើងយ៉ាងលឿនបិទចង្ក្រានភ្លាមៗ។ ដូច្នេះទឹកនឹងមិនត្រូវបាន “ចម្អិនពេញលេញ” ទេ។ នៅពេលនេះទឹកបានឡើងដល់សីតុណ្ហភាពប្រហែល 80 អង្សារសេប៉ុណ្ណោះ អ្នកត្រូវដាំឱ្យពុះប្រហែល 3 នាទីទៀត ទើបឡើងដល់ 100 អង្សារសេ ទើបអាចសម្លាប់មេរោគដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់នៅក្នុងទឹកបាន (បើមាន)។
សាស្ត្រាចារ្យ Jiang Weibo នៅឯវិទ្យាសាស្ត្រអាហារ និងវិស្វកម្មអាហារូបត្ថម្ភ នៅសាកលវិទ្យាល័យកសិកម្មចិន និយាយថា នៅពេលដាំទឹក អ្នកគួរតែអនុវត្តតាម 3 ជំហាន៖
-ជំហានទី១៖ ដាក់ទឹកចូលក្នុងកំសៀវ គ្រប ហើយយកទៅដាំលើកំដៅខ្ពស់។
-ជំហានទី២៖ ពេលទឹកពុះ អ្នកគួរបើកគម្រប។
-ជំហានទី៣៖ នៅពេលដែលចង្ក្រានមានសំឡេង “ហុយៗ” ចំហាយទឹកឡើង ដាំឱ្យពុះរយៈពេល 3 នាទីទៀត បន្ទាប់មកបិទចង្ក្រាន។
ការបើកគម្របកំសៀវជួយឱ្យសារធាតុគ្រោះថ្នាក់ក្នុងទឹកហួតបានកាន់តែល្អ។ ដូច្នេះចាប់ពីពេលនេះទៅ អ្នកត្រូវដាំទឹកអោយបានត្រឹមត្រូវដើម្បីអោយវាអាច សម្លាប់មេរោគបាន។ ពោលគឺទុកបីនាទីក្រោយទឹកពុះ មុននឹងដល់ពេលពន្លត់ភ្លើង៕