​អាហារ​ដ៏​អស្ចារ្យ ដែល​អ្នក​គួរ​បន្ថែម នៅក្នុង​របប​អាហារ​ប្រចាំថ្ងៃ​របស់​អ្នក ដើម្បី​រក្សា​ខួរក្បាល​អោយមាន​សុខភាព​ល្អ មានដូចជា ៖

•​    ​ផ្លែ​បឺ​រី​ពណ៌​ខៀវ ៖ វា​ជួយ​ការពារ​ខួរក្បាល​ពី​ភាព​តានតឹង និង​អាច​ជួយ​កាត់បន្ថយ ផលប៉ះពាល់ ដែល​ទាក់ទង​នឹង​អាយុ ដូចជា ជំងឺ​វង្វេង​ជាដើម​។ ការ​សិក្សា​ក៏​បាន​បង្ហាញថា អាហារ​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ផ្លែ​បឺ​រី​ពណ៌​ខៀវ គឺ​ល្អ​សម្រាប់​បញ្ញា​ស្មារតី​។​
•​    ​ត្រី​សាល​ម៉ុង ៖ ត្រី​ដែល​រស់នៅ​ក្នុង​ទឹក​ជ្រៅ ដូចជា ត្រី​សាល​ម៉ុង សម្បូរ​ទៅដោយ​ខ្លាញ់​អូ​មេហ្គា ៣ ដែល​មាន​សារៈសំខាន់ សម្រាប់​មុខងារ​របស់​ខួរក្បាល​។ ខ្លាញ់ត្រី​អូ​មេហ្គា ៣ មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក​។​
•​    ​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ នៃ​វីតាមីន E ដែល​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ភាព​ចាស់ និង​ជួយ​បង្កើន​ការចងចាំ​។​
•​    ​ផ្លែ​បឺ ក៏​មាន​អត្ថប្រយោជន៍ ដូច​ផ្លែ​បឺរី​ខៀវ​ដែរ ដែល​ជួយ​ក្នុង​ការលើកកម្ពស់ សុខភាព​ខួរក្បាល​។ ផ្លែ​បឺ គឺជា​ផ្លែឈើ​ដែល​គ្មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់ ហើយ​រួមចំណែក​ដល់​លំហូរ​ឈាម​ដែលនាំអោយ​មាន​សុខភាព​ល្អ​។ កាលណា​មាន​លំហូរ​ឈាម​ល្អ គឺ​មានន័យ​ថា​ខួរក្បាល​មាន​សុខភាព​ល្អ​។ ផ្លែ​បឺ ជួយ​បញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម និង​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ នៃ​ជំងឺ​លើសឈាម​។​
•​    ​នំប៉័ង​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ និង​អង្ករសម្រូប អាច​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។ សរីរាង្គ​ទាំងអស់​នៅក្នុង​រាងកាយ គឺ​ពឹងផ្អែក​លើ​លំហូរ​ឈាម ដូច្នេះ ប្រសិនបើ​អ្នក​លើកកម្ពស់​សុខភាព​សរសៃឈាម​បេះដូង អោយមាន​លំហូរ​ល្អ នោះ​សរីរាង្គ ក៏​មាន​សុខភាព​ល្អ​ដែរ រួមបញ្ចូល​ទាំង​ខួរក្បាល​ផងដែរ​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង