ត្រសក់ គឺជាបន្លែមួយប្រភេទ ដែលមានការដាំដុះនៅទូទាំងពិភពលោក។ ក្នុងត្រសក់មានជាតិខ្លាញ់ និងកាឡូរីទាប ប៉ុន្តែ មានជាតិរ៉ែ និងវីតាមីនច្រើន។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍មួយចំនួនដែលត្រសក់មាន ចំពោះសុខភាពមនុស្សយើង។
• ត្រសក់ ជាប្រភពរបស់វីតាមីន B។ ត្រសក់មានជាតិទឹក ៩៥ ភាគរយ ដែលជួយធ្វើអោយរាងកាយមានជាតិទឹកគ្រប់គ្រាន់ និងបញ្ចេញជាតិពុលចេញពីក្នុងខ្លួនទៀតផង។
• ត្រសក់ អាចដឹកជញ្ជូនវីតាមីនទាំងអស់ដែលរាងកាយត្រូវការក្នុងមួយថ្ងៃៗបាន។
• ត្រសក់ អាចប្រើប្រាស់សម្រាប់ការរលាកពីកម្តៅថ្ងៃ និងការរលាកផ្សេងៗទៀតបាន។ ចូរចិតត្រសក់ជាចំណិតៗ ហើយយកមកដាក់ពីលើភ្នែក។ មូលហេតុដែលធ្វើបែបនេះ គឺដោយសារតែវាមានសមាសធាតុប្រឆាំងនឹងការរលាក ដែលជួយកាត់បន្ថយអាការៈហើមភ្នែកបាន។
• សារធាតុ Silicon និង Sulphur ដែលមានក្នុងត្រសក់អាចជួយធ្វើអោយសក់លូតលាស់បានល្អ។
• ត្រសក់ ជួយកាត់បន្ថយការប្រឈមនឹងជំងឺមហារីកបានច្រើនប្រភេទដូចជា មហារីកសុដន់ មហារីកក្រពេញអូវែ មហារីកក្រពេញប្រូស្តាត និងមហារីកស្បូន។
• ដើម្បីកុំអោយឈឺក្បាលនៅពេលព្រឹក ចូរញ៉ាំត្រសក់មុនពេលចូលគេងនៅពេលយប់។ ត្រសក់ ផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន B សម្រាប់ជួយជំនួសដល់ជីវជាតិសំខាន់ៗជាច្រើន និងកាត់បន្ថយអាការៈឈឺក្បាលនៅពេលព្រឹក។
• ដោយសារតែវាមិនសូវមានកាឡូរី តែមានជាតិទឹកច្រើន ដូច្នេះ វាគឺជារបបអាហារដ៏មានប្រសិទ្ធភាពមួយសម្រាប់ការសម្រកទម្ងន់។
• ត្រសក់ ផ្ទុកទៅដោយអ័រម៉ូនមួយប្រភេទ ដែលជាតម្រូវការសម្រាប់កោសិកាលំពែង ដើម្បីបង្កើតជាអាំងស៊ុយលីនក្នុងរាងកាយ ដូច្នេះ វាពិតជាមានប្រយោជន៍ចំពោះអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
• ការស្រាវជ្រាវបានអះអាងថា ត្រសក់ ក៏ប្រហែលជាអាចជួយបន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូលក្នុងឈាមបាន។
• ត្រសក់ផ្ទុកទៅដោយជាតិប៉ូតាស្យូម ម៉ាញ៉េស្យូម និងជាតិសរសៃ ដែលវាមានប្រយោជន៍ក្នុងការគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម។ ត្រសក់ អាចគ្រប់គ្រងទាំងការខ្វះសម្ពាធឈាម និងការលើសសម្ពាធឈាម។
• ត្រសក់ អាចជួយធ្វើអោយក្រចក និងសក់រលោងបាន ដោយសារតែវាផ្ទុកទៅដោយជាតិរ៉ែមួយប្រភេទឈ្មោះថា Silica សម្រាប់ធ្វើអោយសក់កាន់តែរឹងមាំ និងភ្លឺរលោង។
• ត្រសក់ ជួយបន្ថយកម្រិតអាស៊ីតអ៊ុយរិច និងថែរក្សាតម្រងនោមអោយបំពេញមុខងារបានយ៉ាងល្អ។
• ទឹកត្រសក់ ជួយអោយអញ្ជាញធ្មេញដែលមានជំងឺឆាប់ជា និងធ្វើអោយមាត់មានភាពស្រស់ថ្លា
• ត្រសក់ ប្រហែលជាអាចជួយព្យាបាលជំងឺគ្រួសក្នុងតម្រងនោមបាន៕