អាហារពេលព្រឹក គឺជាអាហារលឿនសម្រាប់បំពេញតម្រូវការរបស់រាងកាយកាលពីយប់ ដូច្នេះហើយ វាពិតជារឿងសំខាន់ណាស់ ដែលអ្នកត្រូវញ៉ាំអាហារពេលព្រឹកដ៏ល្អមួយ ជាពិសេសផ្តល់នូវសុខភាព មានវីតាមីន និងជាតិរ៉ែសម្រាប់ប៉ូវកម្លាំង។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ការទទួលទានទឹកក្រូចឆ្មារមួយកែវ ក៏នឹងជួយលាងសម្អាតបញ្ហាខាងក្នុងរាងកាយបានល្អដែរ។
ជម្រើសអាហារពេលព្រឹកដ៏អស្ចារ្យមួយ គឺអាហារពណ៌បៃតង ជាមួយនឹងយ៉ាងហោចណាស់ផ្លែឈើ ៣ ប្រភេទ ព្រមទាំងបន្លែពណ៌បៃតងគ្រប់ប្រភេទដែលអ្នកចង់ញ៉ាំ។ អាហារនេះនឹងជួយអោយអ្នកឆ្អែតដល់បាយថ្ងៃត្រង់ និងអាចមានកម្លាំងធ្វើការបានយ៉ាងល្អ សម្រាប់ថ្ងៃថ្មីបានទៀតផង។

ខួរក្បាលត្រូវការប្រេងរំអិល ដើម្បីបំពេញមុខងារ
ប្រេងរំអិលនេះកើតចេញពីជាតិគ្លុយកូសដែលបានមកពីអាហារ ហើយក៏ជាតម្រូវការសម្រាប់ការដើរ និយាយ និងបំពេញការងារផ្សេងៗទៀតដែរ។ នៅពេលអ្នកមិនបានញ៉ាំអាហារពេលព្រឹក ខួរក្បាលត្រូវបានបង្ខំអោយធ្វើការបន្ថែម លើការបំបែកជាតិកាបូអ៊ីដ្រាតដែលរក្សាទុក ឬបំលែងជាតិខ្លាញ់ និងប្រូតេអ៊ីនអោយក្លាយទៅជាគ្លុយកូសវិញ។ ការញ៉ាំអាហារពេលព្រឹកត្រូវបានគេអះអាងថា ជួយបង្កើនការផ្ចង់អារម្មណ៍ ដោះស្រាយបញ្ហា ផ្លូវចិត្តកាន់តែល្អ ព្រមទាំងបង្កើនការចងចាំបានទៀតផង។
បង្កើនការរំលាយអាហារ
រឿងដ៏អាក្រក់បំផុតអំពីការតមមិនញ៉ាំអាហារពេលព្រឹកគឺថា វានឹងធ្វើអោយថយចុះការរំលាយអាហារបាន។ ការរំលាយអាហារ គឺជាសមត្ថភាពរបស់រាងកាយក្នុងការរំលាយជាតិខ្លាញ់ ហើយវាច្រើនតែដុតកម្តៅរបស់រាងកាយតែម្តង។ ការញ៉ាំអាហារពេលព្រឹកបានទៀតទាត់ ជួយអោយភ្លើងឆេះក្នុងខ្លួនជាប់រហូត។
ការដែលធ្វើអោយការរំលាយអាហារចេះតែបន្តរហូត គឺជារឿងសំខាន់សម្រាប់ការរំលាយជាតិខ្លាញ់ និងកាឡូរីនៅពេលកំពុងតែព្យាយាមសម្រកទម្ងន់។




ជៀសផុតពីការអស់កម្លាំង
រាងកាយនឹងចាប់ផ្តើមសន្សំកម្លាំង នៅពេលអ្នកតមមិនញ៉ាំអាហារពេលព្រឹក ព្រោះតែគ្មានប្រភពថាមពលថ្មីទាល់តែសោះចាប់តាំងពីញ៉ាំអាហារកាលពី យប់មិញ។ ដូច្នេះហើយ វានឹងធ្វើអោយអ្នកអស់កម្លាំង និងងងុយដេក។
បង្កើនការទទួលទានជីវជាតិ
អាហារពេលព្រឹក មានរបបអាហារទាំងអស់ល្អៗ។ អ្នកដែលញ៉ាំអាហារពេលព្រឹក ជាទូទៅអាចបន្ថយជាតិខ្លាញ់ ទទួលបានអាហារសរសៃក្នុងរបបអាហារកាន់តែច្រើន និងបង្កើនការទទួលបានវីតាមីន និងជាតិរ៉ែ ជាពិសេសកាលស្យូម ជាតិដែក និងម៉ាញ៉េស្យូម។
ជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម
នៅពេលយើងតមមិនញ៉ាំអាហារពេលព្រឹក រាងកាយនឹងធ្លាក់ចូលទៅក្នុងស្ថានភាពស៊ាំនឹងអាំងស៊ុយលីនរយៈពេល ខ្លី។ អ្នកមិនចង់អោយរាងកាយទៅជាស៊ាំអាំងស៊ុយលីនឡើយ ទោះបីជារយៈពេលបណ្តោះអាសន្នក៏ដោយ។ អាំងស៊ុយលីន ជាអ្នកដឹកនាំគ្លុយកូសធ្វើដំណើរទៅក្នុងកោសិកាដើម្បីថែរក្សាមុខងារ របស់វាអោយបានល្អជាប់។ នៅពេលគ្លុយកូសមិនអាចូលទៅក្នុងកោសិកាបានទេ វាក៏គ្មានការផ្គត់ផ្គង់ថាមពលដែរ។ ម្យ៉ាងវិញទៀត នៅពេលអ្នកញ៉ាំអាហារពេលព្រឹក គ្លុយកូសនឹងកើនឡើង អាំងស៊ុយលីននឹងត្រូវផលិត និងគ្លុយកូសក៏អាចចូលទៅក្នុងកោសិកាបានដែរ៕