​ជាការ​សម​ហេតុផល​ផងដែរ ដែល​ការសិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​មួយ​ចំនួន​បានបង្ហាញ​ថា ទឹក​ទំពាំងបាយជូរ​ពណ៌​ក្រហម និង​ពណ៌​ស្វាយ អាច​ផ្តល់​នូវ​ផលប្រយោជន៍​មួយចំនួន​ដល់​បេះដូង ដូចគ្នា​នឹង​ស្រាក្រហម​ផងដែរ ដែល​ក្នុងនោះ​រួមមាន ៖

  • ​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​កកឈាម
  • កាត់បន្ថយ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ូល​មិនល្អ
  • ​ការពារ​ការខូចខាត​ដល់​សរសៃឈាម​បេះដូង
  • ​ជួយ​រក្សា​សម្ពាធ​ឈាម​អោយ​មាន​សុខភាព​ល្អ ។​

​ទំពាំងបាយជូរ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីត​កម្ម (antioxidants)​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព ដែល​រួមមាន​ដូចជា​សារធាតុ Rresveratrol និង Flavonoids​។ សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ទាំងនេះ​ត្រូវបាន​រកឃើញ​ជា​ចម្បង​នៅ​ក្នុង​សម្បក ដើម ស្លឹក និង​គ្រាប់​របស់​ទំពាំងបាយជូ​រ​ជាជាង​នៅក្នុង​សាច់​របស់​ពួកវា​។ បរិមាណ​នៃ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ក្នុង​ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូ​រ គឺ​អាស្រ័យ​លើ​កត្តា​ជាច្រើន ក្នុងនោះ​រួមមាន​ប្រភេទ​នៃ​ទំពាំងបាយជូ​រ ភូមិសាស្ត្រ​កន្លែង​ដាំ និង​អំពី​របៀប​នៃ​ដំណើរការ​ផលិត​។ ទំពាំងបាយជូរ​ពណ៌​ក្រហម និង​ពណ៌​ស្វាយ​ទំនងជា​អាច​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​បានល្អ​ជាង​ទំពាំងបាយជូរ​ពណ៌​ស ឬ​ពណ៌​បៃតង​។ ដូចគ្នានេះដែរ កម្រិត​នៃ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដូចជា Resveratrol ក៏​រកឃើញ​មាន​នៅក្នុង​ស្រា ដែល​មាន​កម្រិត​ខ្ពស់​ជាងគេ គឺ​នៅក្នុង​ស្រា​ក្រហម​។

​សូម​ចាំ​ថា វា​ជា​ការ​មាន​ប្រយោជន៍​ផងដែរ​ក្នុង​ការបរិភោគ​ទំពាំងបាយជូរ​ទាំងមូល មិនមែន​គ្រាន់តែ​ទឹក​ទំពាំងបាយជូរ​នោះទេ​។ ការស្រាវជ្រាវ​មួយ​ចំនួន​បានបង្ហាញ​ថា ទំពាំងបាយជូរ​ទាំងមូល​ផ្តល់​នូវ​បរិមាណ​ដូច​គ្នា​នៃ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីត​កម្ម ដែល​មាន​នៅក្នុង​ទឹក​ទំពាំងបាយជូ​រ តែ​ញ៉ាំ​ទំពាំងបាយជូរ​ទាំងមូល​អាច​ផ្តល់អោយ​បន្ថែម​នូវ​ពពួក​កាក​សរសៃ ដែល​ស្អ​សម្រាប់​សុខភាព​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង