​ជំងឺ​ក្រិន​រឹង​សរសៃឈាម គឺ​ជា​ជំងឺ​មួយ​ប្រភេទ​របស់​ជំងឺ​បេះដូង ដែល​បណ្តាល​មកពី​ការប្រមូលផ្តុំ​គ្នា​នៃ​ជា​តិកូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់ LDL នៅលើ​ជញ្ជាំង​សរសៃឈាម​អាក់ទែ ជាពិសេស​សរសៃឈាម​នៅ​បេះដូង និង​ខួរក្បាល​តែម្តង​។ ជំងឺ​ក្រិន​រឹង​សរសៃឈាម អាច​ធ្វើអោយ​មាន​ជំងឺ​គាំងបេះដូង ឬ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​បាន​។

សារធាតុ Polyphenol ក្នុង​ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​អាចជួយ​ការពារ​អ្នក​ពី​ជំងឺ​បេះ​ដូង​បាន តាមរយៈ​ការទប់ស្កាត់​ដំណើរការ​របស់​ជំងឺក្រឹន​រឹង​សរសៃឈាម​។ ទោះបីជា​អត្ថប្រយោជន៍​របស់​ទំពាំង​បាយ​ជូរ​នេះ​ច្រើន​តែ​ធ្វើ​ឡើង​ដោយ​សារធាតុ Anthocyanins និង Resveratrol ដែល​មាន​ក្នុង​សំបក​ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​ក៏ដោយ ក៏​សារធាតុ Phenolic Acid ដែល​មាន​ក្នុង​ទំពាំងបាយជូ​រ ក៏​ដើរ​តួនាទី​ដ៏​សំខាន់​មួយ​ដែរ​។

ឥទ្ធិពល​ដ៏​មាន​ប្រយោជន៍​ទាំងអស់​របស់​ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​ចំពោះ​កម្រិត​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​ទំនងជា​ទាក់ទង​នឹង​វត្តមាន​របស់​សារធាតុ Anthocyanins និង Resveratrol ដែល​មាន​ក្នុង​សំបក​ទំពាំងបាយជូរ​តែម្តង​។ ឥទ្ធិពល​របស់​សារធាតុ​ទាំងនេះ​ប្រហែលជា​ទៅ​ធ្វើ​ប្រតិកម្ម​ដំបូង​ក្នុង​ថ្លើម​តាមរយៈ​ការបន្ថយ​ចំនួន​ផលិតកូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់ LDL ។

ឧទាហរណ៍ សារធាតុ Resveratrol ប្រហែលជា​ទៅ​បង្កើន​ការបំលែង​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ូល​ទៅ​ជា​ទឹកប្រ​មាត់ក្នុង​ថ្លើម ដែល​ជាហេតុ​នាំ​អោយ​បន្ថយ​ជា​តិកូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​សម្រាប់​ការបញ្ចេញ​ជា​អោយ​ផ្ជាប់​គ្នា​នឹង​សារធាតុ Lipoprotein ចូលទៅ​ក្នុង​ឈាម​។ សារធាតុ Anthocyanins ប្រហែលជា​ទៅ​បន្ថយ​ចំនួន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទ្រី​គ្លី​ស៊ីរ៉ីត (Triglyceride) របស់​ថ្លើម ដែល​ជាហេតុ​នាំ​អោយ​ថយចុះ​នូវ​ការបញ្ចេញ Triglyceride-rich Lipoprotein ដែល​វា​ក៏​ជួយ​បង្កើន​ចំនួន​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ូល​អា​ក្រក់​ក្នុង​ឈាមដែរ​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង