Join with Health.com.kh on Telegram

​ចំណីអាហារ មាន​សារៈសំខាន់​ណាស់​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​មាន​បញ្ហា​តម្រងនោម​។ ការពិគ្រោះ​យោបល់​ជាមួយ​គ្រូពេទ្យ​អំពី​អាហារ អាច​ជួយ​អោយ​អ្នក​យល់ថា ម្ហូប​អ្វី​ដែល​គួ​រញ៉ាំ និង​ម្ហូប​អ្វីខ្លះ​ដែល​គួរ​ជៀសវាង​។​

​នៅពេល​ដែល​តម្រងនោម​ពិបាក​បញ្ចេញ​ជាតិ​ទឹក​ដែល​លើស ជាតិ​ប្រៃ ឬ​ប៉ូ​តា​ស្យូម ការទទួល​ទានរ​បស់​ទាំងអស់នេះ គួរតែ​មាន​ដែន​កំណត់​។ អាហារ​សំបូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូម ដែល​អ្នក​គួរ​ចៀសវាង រួមមាន ចេក ផ្លែ​អា​ព្រីកូ និង​ជាតិ​ប្រៃ​ដទៃទៀត​។​


​ផូស្វ័​រ គឺជា​សារធាតុ​គីមី​ដទៃទៀត ដែល​ទាក់ទង​ទៅ​នឹង​មេ​តា​ប៉ូលីស​របស់​កាល់ស្យូម ហើយ​អាច​ត្រូវ​បាន​កើនឡើង​នៅក្នុង​ខ្លួន ចំពោះ​អ្នកជំងឺ​ខ្សោយ​តម្រងនោម​។ ផូស្វ័រ​ច្រើនពេក​អាច​ស្រូបយក​កាល់ស្យូម​ចេញពី​ឆ្អឹង បណ្តាល​អោយ​ក្លាយជា​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង និង​នាំអោយ​បាក់ឆ្អឹង​។ ដូច្នេះ អ្នកជំងឺ​តម្រងនោម​មិន​គួរ​ទទួល​ទាន​ទឹកដោះគោ កូកាកូឡា និង​ដូង​ឡើយ​៕