ការទំពារស្ករកៅស៊ូត្រូវបានគេនិយមចូលចិត្តច្រើនណាស់។ សព្វថ្ងៃនេះមានស្ករកៅស៊ូខ្លះត្រូវបានផ្សំឡើងដោយសារធាតុសំយោគជាច្រើន។(អាន៖ ថ្នាំងងុយគេងពេលអ្នកគួរប្រើ) ស្ករខ្លះប្រហែលជាអាចជួយការពារសុខភាពមាត់ធ្មេញអ្នកបានទៀតផង។ វាសម្បូរទៅដោយសារធាតុ Seal of Acceptance ដែលត្រូវបានគេអះអាងថា ផលិតផលដែលមានសារធាតុមួយនេះគឺមានសុវត្ថិភាព និងប្រសិទ្ធភាពក្នុងការការពារធ្មេញ។ (អាន៖ ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)

ចលនារាងកាយលើការទំពារអាហារនឹងបង្កើនលំហូរទឹកមាត់ដែលអាចបន្សាប និងលាងសម្អាតចោលនូវអាស៊ីតគ្រោះថ្នាក់ដែលត្រូវបានផលិតឡើងនៅពេលអាហារត្រូវបានទំពារ និងបំបែក។ 

សមាគមន៍ទន្តពេទ្យអាមេរិកបានណែនាំថា ការដុសសម្អាតធ្មេញមួយថ្ងៃពីរដង ជាមួយនឹងថ្នាំដុសធ្មេញមានជាតិ ហ្ល័រអូរ៉ាយ និងប្រើប្រាស់អំបោះសម្អាតធ្មេញមួយថ្ងៃម្តងជារៀងរាល់ថ្ងៃ គឺជាអ្វីដែលគួរតែធ្វើឲ្យបាន។ ហើយខណជពេលដែលការទំពារស្ករកៅស៊ូមិនអាចជំនួសការដុសសម្អាតធ្មេញ តែសមាគមន៍ខាងលើបានបង្ហាញថា ការទំពារស្ករកៅស៊ូគ្មានជាតផ្អែមរយៈពេល ២០នាទី ក្រោយពីបាយរួចក៏ប្រហែលជាចួយបង្ការការពុកធ្មេញបានដែរ៕