​ផ្លែ​រ៉ា​ស​បឺរី​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​ម្យ៉ាង​ឈ្មោះថា Anthocyanin ដែល​ជា​សារធាតុ​បំពាក់​ពណ៌​សម្រាប់​អោយ​ផ្លែ​ឈើ​មួយ​នេះ​ទៅ​ជា​ពណ៌​ក្រហម​បាន​។ បើ​យោង​ទៅ​តាម​ការសិក្សា​មួយ​ដែល​បាន​ចុះផ្សាយ​កាលពី​ខែ មេសា ឆ្នាំ​២០០៨ ក្នុង​សារព័ត៌មាន The Journal of Nutrition បានអោយដឹងថា សារធាតុ Anthocyanins ប្រហែល​ជា​ជួយ​កាត់បន្ថយ​កត្តា​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​បេះដូង​សរសៃឈាម​។

ក្នុង​ការសិក្សា​នោះ​បាន​បញ្ជាក់ថា សត្វ​កណ្តុរ​ដែល​បាន​ស៊ី​អាហារ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ Anthocyanins រយៈពេល ៨​សប្តាហ៍ ឃើញថា​មាន​ភាពស៊ាំ​នឹង​ការខូចខាត និង​រលាក​បេះដូង​។

​អ្នកស្រាវជ្រាវ​បាន​សន្និដ្ឋានថា សារធាតុ Anthocyanins ដែល​មាន​ក្នុង​ផ្លែ​រ៉ា​ស​បឺរី​នេះ គឺជា​មូលហេតុ​នាំអោយ​បេះដូង​មាន​សុខភាព​ល្អ​។ មជ្ឈមណ្ឌល​សម្រាប់​ការបង្ការ និង​គ្រប់គ្រង​ជំងឺ (CDC) បាន​បញ្ចូល​ជំងឺ​បេះដូង​ជា​មូលហេតុ​ធ្វើ​អោយ​ស្លាប់​ច្រើនជាងគេ​ក្នុង​សហរដ្ឋអាមេរិក​។ ដូច្នេះ​គ្រាន់តែ​បញ្ចូល​ផ្លែ​រ៉ា​ស​បឺរី​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​ប្រហែល​ជា​ជួយ​បង្ការ​ជំងឺ​បេះ​ដូង​បាន​ហើយ​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង