ជំងឺហឺត។ ដោយសារតែតម្លៃនៃការព្យាបាលរបស់វាខ្ពស់ ផ្លែទំពាំងបាយជូរ អាចត្រូវបានគេប្រើសម្រាប់ ធ្វើការព្យាបាលជំងឺហឺត។ លើសពីនេះទៅទៀត ឥទ្ធិពលនៃការជ្រួតជ្រាបរបស់វាក៏មាន កម្រិតខ្ពស់ជាងគេ ផងដែរ។ វាបានជួយបង្កើន នូវជាតិសំណើមដែលមានវត្តមាននៅក្នុងសួត។
ជំងឺបេះដូង ។ ផ្លែទំពាំងបាយជូរ បានជួយបង្កើនដល់កម្រិត nitric oxide នៅក្នុងឈាម ដែលវាបានជួយការ ពារនូវកំណកឈាម ហេតុដូចនេះហើយវាក៏អាច កាត់បន្ថយនូវឱកាសនៃការគាំងបេះដូងបានផងដែរ។ បន្ថែមពីនេះទៅទៀត វត្តមានរបស់សារធាតុប្រឆាំងនឹងប្រតិកម្មអុកស៊ីត ដែលមាននៅក្នុងផ្លែឈើប្រភេទ នេះ បានជួយការពារដល់អុកស៊ីតកម្ម របស់កូឡេស្តេរ៉ូល អាក្រក់ ដែលនឹងធ្វើអោយ មានការស្ទះសសៃឈាមបាន។
ឈឺមួយចំហៀងក្បាល ( ប្រកាំង) ។ ទឹកផ្លែទំពាំងបាយជូរទុំ គឺជាឱសថព្យាបាលនៅផ្ទះមួយប្រភេទ សម្រាប់ ការព្យាបាលអាការៈ ឈឺមួយចំហៀងក្បាល។ វាគួរតែត្រូវបានទទួលទាន អោយបានឆាប់រហ័សនៅក្នុង ពេលព្រឹកព្រលឹម ដោយមិនចាំបាច់ធ្វើការបន្ថែមទឹកទៀតនោះទេ។
ទល់លាមក។ ផ្លែទំពាំងបាយជូរ គឺមានប្រសិទ្ធភាពណាស់ ក្នុងការយកឈ្នះនឹង ជំងឺទល់លាមក។ ពួកវា ត្រូវបានចាត់ទុកជាប្រភេទអាហារដែលជួយបញ្ចុះលាមក ដោយសារតែពួកវាមានផ្ទុក ជាតិ organic acid, cellulose និង ស្ករ។ ពួកវាក៏បានជួយធ្វើអោយស្ថានភាពទល់លាមករុំារ៉ៃ មានភាពធូរស្រាលបានផងដែរ ដោយវាបានពង្រឹងដល់ថាមពលរបស់ពោះវៀន និង ក្រពះ។
ការមិនរំលាយអាហារ។ ផ្លែទំពាំងបាយជូរ បានដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ ចំពោះភាពលំបាកក្នុងការ រំលាយអាហាររបស់អ្នក។ ពួកវាបានជួយបន្ថយកំដៅ និង ព្យាបាលការមិនរំលាយអាហារ និង ផលរំខាន ដែលកើតមានចំពោះក្រពះ។
ការអស់កំលាំង។ ទឹកផ្លែទំពាំងបាយជូរ ដែលមានពណ៌ស្រាល ឬ ស អាចជួយបំពេញបន្ថែម នូវជាតិដែក ដែលមានផ្ទុកនៅក្នុងឈាម និង ជួយការពារអ្នកបាន ពីសភាពអស់កំលាំង។ ប៉ុន្តែទឹកទំពាំងបាយជូរពណ៌ ខ្មៅ គឺប្រហែលជាមិនអាចជួយ ជម្រុញអោយមានជាតិដែកនោះទេ ផ្ទុយទៅវិញ វាបែរជាកាត់បន្ថយនូវ កម្រិតជាតិដែកទាំងនោះ ទៅវិញ។ ការផឹកទឹកទំពាំងបាយជូរស ក៏អាចធ្វើអោយអ្នកមានថាមពល បានភ្លាមៗផងដែរ។ ហើយសារធាតុប្រឆាំងនឹងប្រតិកម្មអុកស៊ីត ដែលមាននៅក្នុងផ្លែទំពាំងបាយជូរ ក៏បាន ជួយជម្រុញមុខងាររបស់ ប្រព័ន្ធភាពសុំាអ្នក អោយបានប្រសើរឡើងផងដែរ។
ភាពមិនប្រក្រតីចំពោះតម្រងនោម។ ផ្លែទំពាំងបាយជូរ អាចជួយកាត់បន្ថយ នូវជាតិភាពជូរ របស់ uric acid និង ជួយនៅក្នុងដំណើរនៃការលុបបំបាត់ជាតិអាស៊ីត ចេញពីប្រព័ន្ធនេះ ដោយវាបានធ្វើការកាត់បន្ថយ នូវ សម្ពាធនៃការធ្វើការ របស់តម្រងនោម។
ជំងឺមហារីកសុដន់។ តាមរយៈការសិក្សានាពេលចុងក្រោយនេះ បានរកឃើញថា ទឹកទំពាំងបាយជូរ ដែលមានពណ៌ស្វាយ បានជួយដល់ការ ការពារជំងឺមហារីកសុដន់។ ការធ្លាក់ចុះជាពិសេស នូវដុំសាច់នៅ ក្នុងក្រពេញទឹកដោះ នៃកណ្តុរនៅក្នុងមន្ទីរពិសោធន៍ ត្រូវបានរកឃើញ បន្ទាប់ពីគេបាន ផ្តល់អោយកណ្តុរ ទាំងនោះ អោយផឹកនូវទឹកទំពាំងបាយជូ នៅក្នុងដំណាក់កាលនៃការពិសោធន៍នេះ។
ជំងឺ Alzhemier’s ។ ជាតិ Resveratrol ដែលជា polyphenol ដ៏មានអត្ថប្រយោជន៍ ដែលមានវត្តមាននៅក្នុង ផ្លែទំពាំងបាយជូរ បានជួយកាត់បន្ថយនូវកម្រិត នៃ amyloidal- beta peptides របស់អ្នកជំងឺ Alzhemier’s ។ ការសិក្សាស្រាវជ្រាវជាច្រើន បានបង្ហាញថា ផ្លែទំពាំងបាយជូរ អាចជួយធ្វើអោយសុខភាពខួរក្បាល មានភាពប្រសើរឡើង និង បញ្ឈប់នូវចំណុចផ្តើមរបស់ជំងឺ នៃការចុះអន់ថយនូវសសៃប្រសាទ។
ការថមថយនូវការមើលឃើញ ។ ផ្លែទំពាំងបាយជូរ អាចការពារឱនភាពនៃការមើលឃើញ ឬ ការបាត់បង់ នូវការមើលឃើញ ដែលមានទំនាក់ទំនងទៅនឹងអាយុកាល។ ការទទួលទានផ្លែទំពាំងបាយជូរ អោយបាន បីផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃ គឺអាចកាត់បន្ថយនូវ ការប្រឈមនឹងគ្រោះថ្នាក់នៃឱនភាពនៃការមើលឃើញនេះ បានលើសពី ៣៦ភាគរយ។
ការពារជំងឺឡើងបាយ។ សារជាតិ Flavonoids ដែលមាននៅក្នុង ផ្លែទំពាំងបាយជូរ មានផ្ទុកសារជាតិ ប្រឆាំងប្រតិកម្មអុកស៊ីត ដែលវាអាចជួយកាត់បន្ថយ និង ប្រឆាំងនឹងការបំផ្លាញ ដែលបណ្តាមកពី រ៉ាឌីកាល់សេរី តាមដែលជំងឺឡើងបាយភ្នែកនេះ អាចជាផ្នែកមួយនៃជំងឺ សសៃឈាមបេះដូង, ជំងឺមហារីក និង បញ្ហាដែលទាក់ទងនឹងវ័យចាស់ជរា។
កូឡេស្តេរ៉ូល នៅក្នុងឈាម។ ផ្លែទំពាំងបាយជូរ មានផ្ទុកសមាសធាតុ ដែលត្រូវបានគេហៅថា pterostibene ដែលមានសម្ថភាព ក្នុងការ ធ្វើអោយជាតិកូឡេស្តេរ៉ូលចុះទាប។ ជាតិ saponins ដែលមានវត្តមាននៅក្នុង សំបកផ្លែទំពាំងបាយជូរ ក៏អាចការពារអ្នកបានពីការបឺតស្រូប នៃជាតិកូឡេស្តេរ៉ូលបានដែរ។
សកម្មភាពរបស់បាក់តេរី។ ផ្លែទំពាំងបាយជូរពណ៌ក្រហម មានសារជាតិប្រឆាំងនឹងពពួកបាក់តេរី និង វីរុស បានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព និង អាចការពារអ្នកបាន ពីការចំលងរោគ។ ពួកវាមានសារធាតុប្រឆាំងនឹងវីរុស ដូចជា ៖ poliovirus និង herpes simplex virus ។
មានសារធាតុប្រឆាំង នឹងជំងឺមហារីក។ ផ្លែទំពាំងបាយជូរ ត្រូវបានគេរកឃើញថា វាមានសារជាតិ ប្រឆាំង នឹងជំងឺមហារីក ដោយសារតែវាមានឥទ្ធិពល ប្រឆាំងនឹងការរលាក របស់សារជាតិ resveratrol ដែលមាននៅ ក្នុងផ្លែទំពាំងបាយជូរនេះ។ វាមានឥទ្ធិពលជាពិសេស ចំពោះជំងឺមហារីពោះវៀន និង ជំងឺ មហារីកសុដន់។ សារជាតិ anthocyanins និង proanthocyanidins ដែលមាននៅក្នុងផ្លែឈើនេះ គឺមាន សមាសធាតុប្រឆាំងនឹង ការរីករាលដាល និង បង្ខាំងដល់ការរីកលូតលាស់ របស់ភ្នាក់ងារនៃជំងឺមហារីក នេះ។ ទឹកផ្លែទំពាំងបាយជូរ មិនត្រឹមតែជួយការពារអ្នក ប្រឈមនឹងការកើតមានជំងឺមហារីកនោះទេ ប៉ុន្តែ វាក៏អាច បង្អាក់ដល់ការីកធំធាត់ និង ការរីករាលដាលរបស់ កោសិកាជំងឺមហារីកនេះបានដែរ។ ហើយជាតិ ពណ៌ ដែលមាននៅក្នុងផ្លែទំពាំងបាយជូរ បានធ្វើអោយប្រព័ន្ធភាពសុំាទាំងអស់នៃរាងកាយរបស់អ្នក មានភាពប្រសើរជាងមុនបាន៕