នៅពេលដែលទៅញ៉ាំស្រាម្តងៗ មនុស្សគ្រប់រូបសុទ្ធតែពិសារជាមួយអាហារមួយចំនួនជានិច្ច ប៉ុន្តែតើអ្នកដឹងទេថាមានអាហារមួយចំនួនអ្នកមិនអាចបរិភោគជាមួយស្រាបៀរឡើយ។ តើមានអ្វីខ្លះទៅ?
សាច់ក្រក
ប្រសិនជាអ្នកញ៉ាំស្រាជាមួយសាច់ក្រក ឬអាហារផ្អាប់ ឬសាច់ដែលប្រៃ នោះវានឹងអាចធ្វើឲ្យអ្នកងាយមានជំងឺមហារីកប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ឬជំងឺមហារីកក្រពះជាដើម។

សាច់អាំង
តើអ្នកដឹងទេថានៅក្នុងសាច់ក្រោយពេលដែលអ្នកយកវាទៅអាំងរួច វាមិនត្រឹមតែបាត់បង់សារធាតុចិញ្ចឹមនោះទេ ថែមទាំងអាចបង្កើតសារធាតុមហារីកទៀតផង ដូចនេះនៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំជាមួយស្រា សារធាតុទាំងអស់នោះនឹងចូលទៅក្នុងរាងកាយអ្នកយ៉ាងលឿន ដោយសារតែជាតុសុរានោះបានធ្វើឲ្យសរសៃនៃប្រព័ន្ធរំលាយអាហាររបស់អ្នករីកធំ ជាហេតុដែលធ្វើឲ្យសារធាតុមិនល្អទាំងឡាយងាយចូលខ្លាំងណាស់។
ការ៉ុត
នៅក្នុងការ៉ុតមានសារធាតុម្យ៉ាងដែលអាចធ្វើឲ្យអ្នកមានជំងឺថ្លើមយ៉ាងងាយក្រោយពេលដែលអ្នកពិសារជាមួយស្រារួច។

ភេសជ្ជៈដែលមានហ្គាស
នៅពេលដែលអ្នកផឹកស្រាហើយអ្នកញ៉ាំភេសជ្ជៈដែលមានជាតិហ្គេស នោះរាងកាយអ្នកនឹងស្រូបយកជាតិសុរាទាំងនោះយ៉ាងលឿនខុសពីធម្មតា ដែលអាចធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់ថ្លើមអ្នកយ៉ាងងាយ ដូចនេះនៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំស្រា អ្នកត្រូវតែពិសារបន្លែបៃតងឲ្យបានច្រើន។
ថ្នាំ
ក្រោយពេលដែលអ្នកញ៉ាំស្រារួច អ្នកក៏មិនអាចពិសារថ្នាំបានដែរ ព្រោះវាអាចប្រតិកម្មជាមួយជាតិសុរាទាំងនោះដែលអាចបង្កើតជាតិពុលក្នុងរាងកាយអ្នកយ៉ាងងាយបំផុត។
ត្រីឆៅ
មានមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្តពិសារស្រាជាមួយត្រីឆៅខ្លាំងណាស់ ប៉ុន្តែតើអ្នកដឹងទេថាក្រោយពេលដែលអ្នកញ៉ាំបែបនេះរួច វាអាចធ្វើឲ្យរាងកាយអ្នកបាត់បង់វីតាមីនB1 ដូចនេះអ្នកមិនគួរពិសារឡើយដើម្បីសុខភាពអ្នករាល់គ្នា៕