ការបរិភោគអាហារ ដែលមានសុខភាពល្អ នៅពេលមានផ្ទៃពោះ គឺជាសំនួរដ៏ចម្បងនៃការជ្រើសរើសអាហារ ដែលមានសារធាតុចិញ្ចឹមឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់ដ៏សំខាន់មួយ។ អ្នកត្រូវធ្វើឱ្យប្រាកដថា អ្នកបានបរិភោគឱ្យបានច្រើន នូវបន្លែស្រស់ ផ្លែឈើស្រស់ គ្រាប់ធញ្ញជាតិ និងអាហារឆៅ ហើយអ្នកក៏បានទទួលទានអាហារដែលមានជាតិប្រូតេអ៊ីន ឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់ ដោយការបរិភោគត្រី សាច់មាន់ និងអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាប ដូចជាផលិតផលទឹកដោះគោ សាច់ក្រហម និងស៊ុត។

អ្នកគួរតែចាប់ផ្តើមបរិភោគ ពីឥឡូវនេះ ហើយបន្តបន្ទាប់មកទឿត។ ត្រី គឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន B12 និងវីតាមីន A ដែលត្រូវបានរកឃើញផងដែរ នៅក្នុងបន្លែពណ៌បៃតង និងលឿង។

កូនរបស់អ្នកអាចប្រើជាតិដែក យ៉ាងឆាប់រហ័ស ឬយ៉ាងច្រើន និងត្រូវការផ្គត់ផ្គង់របស់ស្រស់ជារៀងរាល់ថ្ងៃ។ ដូច្នេះ វាជាការសំខាន់ណាស់សម្រាប់អ្នក ដើម្បីបរិភោគឱ្យបានច្រើន នូវអាហារដែលសម្បូរជាតិដែក។ អាហារដែលសម្បូរជាតិដែក មានដូចជា ផ្លែអែបព្រីខត ផ្លែទំពាំងបាយជូរក្រៀម សាច់ក្រហម និងត្រី។ តាមធម្មតា ស្ត្រីម្នាក់គួរតែចាប់ផ្តើមទទួលយកថ្នាំគ្រាប់អាស៊ីតហ្វូលិកជាប្រចាំថ្ងៃ ឱ្យបានបីខែមុនការមានផ្ទៃពោះ និងបន្តការទទួលយកពួកវា រហូតដល់សប្តាហ៍ទីម្ភៃនៃការមានផ្ទៃពោះ ដើម្បីជៀសវាងបញ្ហាពិការភាពកូនពីកំណើត៕