Join with Health.com.kh on Telegram

​ខណៈពេល​ដែល​ត្រី​មួយចំនួន​គឺជា​អាហារ​ដែល​ផ្តល់​នូវ​សុខភាព​ល្អ​, ប្រភេទ​ត្រី​ដទៃ​ទៀត​ជាច្រើន​មាន​ជាតិ​បារត​នៅក្នុង​នោះ​។ ដោយសារ​តែ​ការប៉ះពាល់​ទៅ​នឹង​បារត​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​ការវិវត្ត​នៃ​ទារក​, ម្តាយ​គួរតែ​ប្រយ័ត្ន​អំពី​បរិមាណ​ត្រី​ដែល​អ្នក​ញ៉ាំ​។​

​រដ្ឋបាល​ចំណីអាហារ និង​ឪ​សថ​អាមេរិក (U.S. Food and Drug Administration) បាន​ណែនាំ​ពី​ការ​បម្រុង​ប្រយ័ត្ន​ចំពោះ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ដែល​ញ៉ាំ​ត្រីៈ​

  • ចៀសវាង​ត្រី​ដែល​ទំនោរ​ជា​មាន​ជាតិ​បារត​ខ្ពស់​
  • ញ៉ាំ​កុំអោយ​លើសពី​៣៤០​ក្រាម​នៃ​ត្រី​ដែល​មាន​ជាតិ​បារត​តិច​
  • មុន​នឹង​ញ៉ាំ​, សូម​រក​អ្នក​ផ្តល់​ដំបូន្មាន​ជាមុនសិន​
  • ប្រសិនបើ​អ្នក​មិន​អាច​រក​ព័ត៌មាន​បាន​អំពី​សុវត្ថិភាព​នៃ​ការ​ញ៉ាំ​ត្រី​បាន​ទេ​នោះ​, សូម​កុំ​អោយ​ញ៉ាំ​លើសពី​១៧០​ក្រាម​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍​អោយសោះ​៕