​វា​ជា​រឿង​សំខាន់​ក្នុង​ការបន្ថែម​ប៉ូ​តា​ស្យូម​នៅក្នុង​ចំណីអាហារ​។ ការស្រាវជ្រាវ​បាន​បង្ហាញថា អ្នក​ដែល​ញ៉ាំ​ប៉ូ​តា​ស្យូម​ច្រើន មាន​ការថយចុះ​សម្ពាធ​ឈាម​។ ប្រភព​នៃ​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូម​រួមមានៈ​

  • ចេក​
  • ក្រូច​
  • ឪឡឹក​
  • ស្ពៃ​ខ្មៅ​

​ស្រប​ជាមួយនឹង​ការបន្ថយ​ជាតិ​ប្រៃ​នៅក្នុង​អាហារ​, ផែនការណ៍​នៃ​ការគ្រប់​គ្រង​ការ​ញ៉ាំ​អោយមាន​ស្ថេរភាព​ដែល​បាន​បន្ថយ​ការ​ញ៉ាំ​ខ្លាញ់​ដែល​មាន​ជា​តិកូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល ត្រូវបាន​គេ​ណែនាំ​។ ការព្យាបាល​ដោយ​ប្រែប្រួល​របៀប​រស់នៅ ជារឿយៗ​ក៏​ត្រូវ​គេ​ណែនាំ​ផងដែរ​ដើម្បី​បន្ថយ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​នៅក្នុង​ឈាម​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង