Join with Health.com.kh on Telegram

​ថ្មីៗ​នេះ​មាន​ការ​តឿន​រំឭក​ជាច្រើន​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ក្នុង​ការជៀសវាង​ការបរិភោគ​សាច់​ត្រី​មួយ​ចំនួន​ដើម្បី​ការពារ​ពី​ការពុល​ជាតិ​បារត​។ ត្រី​ឆ្លាម ត្រី​ដាវ (swordfish) និង​ត្រី​ស្បៃ​កា គឺជា​ត្រី​ដែល​គួរ​ជៀសវាង ព្រោះ​វា​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​បារត​ខ្ពស់​ដែល​អាច​បំផ្លាញ​ខួរក្បាល​បាន​។ ជាទូទៅ ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ត្រូវបាន​ណែ​នៃ​ឱ្យ​ទទួលទាន​ត្រី​ដែល​មាន​បារត​ទាប​តែ​ពីរ​ដង​ប៉ុណ្ណោះ​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍ ប៉ុន្តែ​ការ​តឿន​រំឭក​ទាំងនេះ​អាច​ធ្វើឱ្យ​ស្ត្រី​ញ៉ាំ​សាច់​ត្រី​កាន់តែ​តិច​។​

​ ​ផ្ទុយទៅវិញ មាន​ភស្តុតាង​ដែល​បង្ហាញ​ថា​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​ក្នុង​ត្រី​អាចជួយ​ការលូតលាស់​នៃ​ខួរក្បាល​របស់​ទារក​មុនពេល​កើត​។ ត្រង់នេះ​ហើយ​ដែល​បញ្ហា​បាន​កើតឡើង​។ ការ​ញ៉ាំ​សាច់​ត្រី​ច្រើន​អ្នក​អាច​មាន​គ្រោះថ្នាក់​ដោយសារ​ពុល​ជាតិ​បារត​។ តែបើ​ញ៉ាំ​សាច់​ត្រី​តិច​អ្នក​អាច​នឹង​បង្អត់​ជាតិ​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​សម្រាប់​ការលូតលាស់​នៃ​ខួរក្បាល ដែល​ជា​ជាតិ​ខ្លាញ់​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​កូន​របស់​អ្នក​ឆ្លាត​ជាង​មុន​។​

​ ​អាស៊ី​ត docosahexaenoic (DHA) ដែល​ជា​ប្រភេទ​នៃ​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេហ្គា ៣ គឺជា​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​ធំ​បំផុត​ដែល​មាន​ក្នុង​សាច់​ត្រី ហើយ​វា​ចាំបាច់​សម្រាប់​ការលូតលាស់​នៃ​ខួរក្បាល​។ អ្នកជំនាញ​ផ្នែក​សារធាតុ​បំប៉ន​មួយចំនួន​ណែនាំ​ឱ្យ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ទទួល DHA តាមរយៈ​ការ​ញ៉ាំ​ថ្នាំ​បន្ថែម​។​