ខាងក្រោមនេះគឺជាវិធីសាស្ត្រល្អៗដែលអ្នកអាចសាកល្បងប្រើៈ
- ញ៉ាំអាហារដែលសំបូរទៅដោយផ្លែឈើដែលមានជាតិកូឡេស្តេរ៉ុលទាបៈ បន្លែ, ផ្លែឈើ, គ្រាប់ធញ្ញជាតិ និងត្រី
- ញ៉ាំអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ឆ្អែត។ ជំនួសខ្លាញ់ឆ្អែតជាមួយនឹងខ្លាញ់ដែលមិនឆ្អែត។ ប្រើប្រាស់ប្រេងរុក្ខជាតិជំនួសអោយការប្រើប៊ឺរ, ម៉ាហ្គារីនជាដើម។ សូមជៀសអោយឆ្ងាយពីផលិតផលដែលផ្សំពីប្រេងរុក្ខជាតិ
- ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំសាច់, សូមព្យាយាមញ៉ាំសាច់ឆ្អិន និងសាច់បក្សីដែលមិនមានស្បែក។ សូមប្រាកដថា អ្នកមើលពីស្លាកសញ្ញាមុននឹងអ្នកចម្អិន
- ជំនួសដោយការចៀន, សូមស្ងោរ, អាំង, ដុត, ចំហុយជាដើម
- ជំនួសដោយការញ៉ាំទឹកដោះគោស្រស់, សូមញ៉ាំទឹកដោះគោដែលមិនមានជាតិខ្លាញ់ដែលផ្សំពីគ្រប់សារជាតិចិញ្ចឹមទាំងអស់ដែលមិនមានជាតិខ្លាញ់។ សូមជ្រើសរើសអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាបដទៃទៀតរួមមាន ទឹកដោះគោជូរជាដើម
- ញ៉ាំម៉ាហ្គារីដែលមិនមានជាតិខ្លាញ់សុទ្ធ
- ជំនួសអោយការញ៉ាំសាច់, សូមញ៉ាំប្រូតេអ៊ីនដែលមានប្រភពដទៃទៀតដូចជា ត្រី, សណ្តែក, ដូង និងតៅហ៊ូ ឬផលិតផលសណ្តែកដទៃទៀត
- សូមមើលអាហារសម្រន់ណាដែលមានជាតិខ្លាញ់ និងកូឡេស្តេរ៉ុលតិច។ សូមសាកល្បងផ្លែឈើ, បន្លែ និងនំដទៃទៀតដែលមានជាតិខ្លាញ់តិច
ប្រសិនបើអ្នកបារម្ភអំពីកូឡេស្តេរ៉ុល និងជំងឺបេះដូងរបស់អ្នក, សូមពិគ្រោះជាមួយនឹងគ្រូពេទ្យ។ សូមចូលទៅក្នុងគេហទំព័ររបស់សមាគមន៍ជំងឺបេះដូងអាមេរិកដែលមានព័ត៌មានជាច្រើនអំពីមុខម្ហូបដែលមានជាតិកូឡេស្តេរ៉ុលទាបដែលសាកសមនៅនឹងផ្ទះ។
ទោះបីជាមិនគ្រប់កត្តាទាំងអស់ផ្តល់អោយមានជំងឺបេះដូង និងឡើងកូឡេស្តេរ៉ុលក៏ដោយ, ប៉ុន្តែភាគច្រើននៃកត្តាទាំងនោះអាចធ្វើអោយមានបញ្ហានេះ។ ដូចនេះសូមចាប់ផ្តើមយកចិត្តទុកដាក់អំពីសុខភាពរបស់អ្នកពីឥលូវ ហើយនេះនឹងធ្វើអោយអ្នកប្រសើរឡើងនៅថ្ងៃអនាគត៕