ផ្លែឈើ គឺជា​រ៉ែ​មាស​មួយ នៃ​ពពួក​វីតាមីន​, រ៉ែ និង សារជាតិ​ស​សៃ ដែល​ល្អ​បំផុត ក្នុង​ការប្រើប្រាស់ ។​យ៉ាងហោច ណាស់ អ្នក​ត្រូវ​ទទួល​ទាន​វា អោយបាន ៤​ទៅ ៥​ដង ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​។

ដោយសារ​តែ​ពួក​វា ស្ថិតនៅ​ក្នុង​ទំរង់​ធម្មជាតិ វា​មាន​ផ្ទុក ជាតិ​ទឹក​ដ៏​ច្រើន​បំផុត និង មិន​មាន​ជា​តិកូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ូល​អាក្រក់ បាន​ដល់ ១០០​ភាគរយ ហើយ​វា​កាន់តែ​មាន ភាពងាយស្រួល សម្រាប់​ដំណើរការ របស់​រាងកាយ​ក្នុងការ​បឺត​ស្រូប ពពួក​វីតាមីន និង ជាតិ​រ៉ែ ទាំងនោះ ពី​ផ្លែឈើ​ស្រស់ៗ​ទាំងនេះ​បាន ។​

ផ្លែ​ប៉ម ជា​ផ្លែ​ឈើ​មួយ​ដែល​មាន​រាង​មូល និង មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស​សៃ​, វីតាមីន A, C, E និង folate ជាច្រើន​។ វា​មាន ពណ៌ ខៀវ​, ក្រហម និង ពណ៌​លឿង នៅពេល​ដែល​ពួក​វា​ទុំ ។ ផ្លែ​ប៉ម អាច​កាត់បន្ថយ​ការ​ប្រឈម​នឹង គ្រោះថ្នាក់​នៃ ជំងឺមហារីក​ពោះវៀនធំ​, មហារីក​សួត និង ជំងឺមហារីក​ក្រពេញប្រូ​ស្តាត​។ ពួក​វា​ក៏​អាច​ជួយ​ដល់ ជំងឺ​បេះដូង​, ការ​ស្រក​ទំងន់ និង ការគ្រប់គ្រង​ជា​តិកូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ូល​ផងដែរ​។

ផ្លែ​ចេក គឺជា​ផ្លែឈើ​ម្យ៉ាង ដែល​មាន​រាង​វែង និង មាន​សំបក​ក្រាស់​ពណ៌​លឿង នៅពេល​ដែល​វា​ទុំ​។ វា​ជា​ប្រភព ដ៏​ល្អ នៃ​ពពួក​ជាតិ​ស​សៃ​,​ប៉ូ​តា​ស្យូម , វីតាមីន A, C, B6, E និង ជាតិ folate ។ ផ្លែ​ចេក​ដែល​មិន​ទាន់​ទុំ ឬ នៅ​ខ្ចី គឺ​ត្រូវបាន​គេ ប្រើ​ក្នុងពេល​ចំអិន​អាហារ ។​

ផ្លែឈៀ​រី គឺជា​ផ្លែឈើ​ម្យ៉ាង រាង​តូច​មូល មាន​គ្រាប់​នៅ​ខាងក្នុង មាន​ពណ៌​ក្រហម និង ពណ៌​ខ្មៅ​នៅពេល​ដែល​វា ទុំ​។ ជាទូទៅ គេ​ញុំ​ា​វា​នៅ​ពេល​ដែល​វា​ទុំ​។ ផ្លែឈៀ​រី មាន​ផ្ទុក សារជាតិ anthocyanis ដែល​អាច​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ការ ឈឺចាប់ និង ការ​រលាក​។​

ផ្លែ​ល្វា​។ វា​មាន​ផ្ទុក​វីតាមីន A, C, folate និង niacin ។ វា​ជា​ផ្លែឈើ​តូច​ម្យ៉ាង ដែល​មាន​គ្រាប់​តូចៗ​នៅ​ខាងក្នុង ជាច្រើន​។

ផ្លែ​គី​វី គឺជា​ផ្លែឈើ​ម្យ៉ាង ដែល​សំបូរ​ទៅដោយ វីតាមីន A, C, E , B- complex ,​កាល់ស្យូម​, ជាតិ​ដែក និង ហ្វូ​លិក​អាស៊ីត ។ ផ្លែ​គី​វី គឺ​មាន​រាង​ពងក្រពើ​តូច ដែល​មាន​សំបក​ស្តើង​ពណ៌​ត្នោត មាន​សាច់​ពណ៌​បៃតង​ទន់ៗ និង មាន​គ្រាប់​ពណ៌​ខ្មៅ​។ សំបក​វា គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីត​កម្ម flavonoid ។​

ក្រូចឆ្មារ គឺជា ផ្លែឈើ​ម្យ៉ាង​ដែល​មាន​ពណ៌ ខៀវ ឬ លឿង និង មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​វីតាមីន A,C និង folate ។ ទឺ​កក្រូចឆ្មារ គឺជា ឱសថ​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​ការ​បន្សាប​ជាតិពុល និង មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ប្រឆាំង​ប្រតិកម្ម​អុកស៊ីត ។​

ផ្លែ​ប៉េស គឺជា​ផ្លែឈើ​មាន​ទឹកដម​ច្រើន រាង​មូល ដែល​មាន​សំបក ក្រហម និង លឿង​ព្រឿងៗ និង​សាច់ វា​មាន​រសជាតិ ជូរ និង ផ្អែម​។ វា​ត្រូវ​បាន​គេ​ញុំ​ា នៅពេល​វា​ទុំ ។​

ផ្លែ​ក្រូច គឺជា​ផ្លែឈើ​ដែល​មាន​រាង​មូល និង មាន​សំបក​ក្រាស់ និង មាន​ពណ៌​លឿង​ក្រហម​ព្រឿងៗ នៅពេល​វា ទុំ និង មាន​រសជាតិ​ផ្អែម ឬ ជូរ​។ អ្នក​អាច​ជិត​សំបក​វា​ចេញ ឬ ច្របាច់​យក​ទឹក​ផឹក​។ ហើយ​វា​មាន​ផ្ទុក វីតាមីន C, flavanoids ដែលមាន​ផ្តល់​នូវ​សារជាតិ pectin និង សំបូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​សូ​ដ្យូ​ម​នៅពេល​ដែល​វា​ទុំ នៅក្រោម​ពន្លឺ ព្រះអាទិត្យ ។
ផ្លែ​ព្រូន ជា​ផ្លែ​ឈើ​ដែល មាន​រាង​មូល​ទន់ និង មាន​សំបក​រលោង រួច​មាន​សាច់​ផ្អែម ។​វា​មាន ជាតិ​កាបូ​អ៊ី​ដ្រាត ខ្ពស់ និង មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់ និង កាឡូរី​ទាប​។ វា​ជា​ប្រភព​ដ៏​ប្រសើរ​នៃ​ពពួក វីតាមីន A, C ,​កាល់ស្យូម​, ម៉ាញេស្យូម​, ជាតិ​ដែក​, ប៉ូ​តា​ស្យូម​, ជាតិ​ស​សៃ និង មិន​មាន​ជាតិ​សូ​ដ្យូ​ម និង កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ូល​ទេ​។​

ផ្លែ​ល្ហុង មាន​រាង​ដូច​ផ្លែ​ឳ​ឡឹ​ក ដែល​មាន​សំបក​ពណ៌​លឿង និង មាន​សាច់​ពណ៌​ទឹកក្រូច និង មាន​គ្រាប់​ខ្មៅ​តូច ៗ​ជាច្រើន​នៅ​ខាងក្នុង ដែល​វា​នឹង​ប្រែ​ពី​ពណ៌​បៃតង ទៅ​ពណ៌​ទឹកក្រូច​។ មាន​អាចមាន​រាង​មូល ឬ ទ្រ​វែង​។ ផ្លែ​ល្ហុង ទុំ​សំបូរ​ទៅដោយ វីតាមីន A, B, C, D ,​កាល់ស្យូម​,​ផូស្វាត និង ជាតិ​ដែក​។ វា​ជួយ​បាន​យ៉ាងច្រើន​ដល់ ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ និង មាន​ឥទ្ធិពល​ផ្ទាល់​ទៅលើ​ក្រពះ ។​

ផ្លែ​ព័រ ជា​ផ្លែ​ឈើ​ផ្អែម ដែល​មាន​ពណ៌​លឿង ឬ បៃតង ដែល​មាន​រាង​មូល​ចង្អៀត ទៅកាន់​ទង​របស់​វា​។ ផ្លែឈើ​ប្រភេទ នេះ​មាន​ផ្ទុក kalium និង riboflavin ។ វា​ផ្តល់​ផល​ល្អ​ចំពោះ​ស្បែក និង មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស​សៃ​ជាច្រើន​។​

ផ្លែ​ស្ត​បឺរី ជា​ផ្លែ​ឈើ​ម្យ៉ាង​ដែល​មាន​រាង ត្រីកោណ និង មាន​ពណ៌​ក្រហម​។ វា​ជា​ផ្លែឈើ​មួយ​ប្រភេទ ដែល​សំបូរ​ជាតិ វីតាមីន C និង ជាតិ​ស​សៃ​ច្រើនជាងគេ​។ ហើយ​វា​ក៏​មាន​ផ្ទុក ជាតិ​សូ​ដ្យូ​ម និង ជាតិ​ដែក​ខ្ពស់​ផង​ដែរ​។ វា​ជួយ​ធ្វើអោយ​ធ្មេញ​អ្នក​ស និង ជួយ​ធ្វើអោយ​រោគ​សន្លាក់ឆ្អឹង​មាន​ភាព​ស្រាកស្រាន្ត​។​

ផ្លែ​ឪឡឹក ជា​ប្រភេទ​ផ្លែឈើ​ម្យ៉ាង ដែល​មាន​សំបក​រលោង​នៅ​ខាងក្រៅ និង មាន​ទឹកដម​ច្រើន ជាមួយនឹង​សាច់ ខាង​ក្នុង​ពណ៌​ក្រហម​។ យើង​អាច​ញុំ​ា​ទឹក និង សាច់​របស់​វា​បាន នៅពេល​វា​ទុំ​។ វា​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ រ៉ែ​, វីតាមីន និង​មាន ជាតិ​ស្ករ ,​ជាតិ​ស​សៃ និង ជាតិ​ដែក​ដ៏​ច្រើន ៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង