ពោតបារាំង គឺជាបន្លែដែលប្រជាជនជប៉ុនចូលចិត្តខ្លាំងណាស់។ មិនថាស្ត្រីឬបុរសទេគឺផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់ការទទួលទាន។
ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារ
ការញ៉ាំផ្លែពោតបារាំងជាទៀងទាត់នឹងជួយធានាដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដ៏រឹងមាំ។ មូលហេតុគឺដោយសារតែ ពោតបារាំង មានជាតិសរសៃខ្ពស់ដែលជួយផ្លាស់ទីអាហារតាមបំពង់រំលាយអាហារដោយបន្ថែមបរិមាណច្រើន។ នេះជួយធានាចលនាពោះវៀនបានលឿន និងកាត់បន្ថយបញ្ហាក្រពះពោះវៀនដូចជាឧស្ម័ន ហើមពោះ ទល់លាមក រមួលក្រពើជាដើម។
ល្អសម្រាប់បេះដូង
ពោតបារាំង មានជាតិប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ដែលមានសារៈសំខាន់សម្រាប់ការគ្រប់គ្រងចរន្តឈាម។ ប៉ូតាស្យូមជួយធ្វើឱ្យមានតុល្យភាពជាតិសូដ្យូម ដូច្នេះវាចាំបាច់ដើម្បីរក្សាតុល្យភាពជាតិទឹកក្នុងរាងកាយ។ លើសពីនេះ ប៉ូតាស្យូមដែលមាននៅក្នុងផ្លែពោតបារាំង ក៏ជួយសម្រួលដល់សរសៃឈាម និងសរសៃឈាម ដែលកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម ហើយដូច្នេះពង្រឹងប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូង។
ជួយសម្រកទម្ងន់
នៅក្នុងពោតបារាំង មានជាតិសរសៃរលាយ ក្រោយពេលទទួលទាន អ្នកនឹងមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ កាត់បន្ថយការឃ្លាននៅពេលថ្ងៃ។ បើចង់ស្រកទម្ងន់អាចញ៉ាំផ្លែពោតបារាំងបាន។
សម្រស់ស្បែក
មិនត្រឹមតែសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃរលាយប៉ុណ្ណោះទេ ផ្លែពោតបារាំង ក៏មានផ្ទុកនូវវីតាមីន C ជាច្រើនដែលជួយលើកកម្ពស់សុខភាពស្បែក ខណៈពេលដែលជួយបង្កើន collagen កាត់បន្ថយផលប៉ះពាល់នៃរ៉ាឌីកាល់សេរី និងការពារស្បែកពីភាពចាស់។
ការលើកកម្ពស់សុខភាពផ្លូវភេតបុរស
យោងតាមការសិក្សាមួយ ពោតបារាំងមានផ្ទុកសារធាតុ polysaccharides (រួមមានកាបូអ៊ីដ្រាតស្មុគស្មាញ រួមផ្សំជាមួយនឹងម៉ូលេគុលធំ) ដែលជួយសម្រួលដល់លំហូរឈាម ស្រដៀងទៅនឹងថ្នាំ Viagra ។ ទន្ទឹមនឹងនោះ ផ្លែពោតបារាំង ក៏មានផ្ទុកនូវជាតិដែក ហ្វូឡាត ស័ង្កសី និងវីតាមីន B, … មានប្រសិទ្ធិភាពបន្ធូរអារម្មណ៍តាមបែបធម្មជាតិ ជួយបុរសឱ្យលិង្គប្រសើរឡើង។
កំណត់ចំណាំពេលបរិភោគពោតបារាំង
ថ្វីត្បិតតែផ្លែពោតបារាំង មានការប្រើប្រាស់ច្រើនក៏ដោយ ប៉ុន្តែការទទួលទានច្រើនពេកអាចធ្វើឲ្យអ្នកប្រឈមមុខនឹងបញ្ហាសុខភាពដូចជា បង្កើនហានិភ័យនៃការកើតគ្រួសក្នុងតម្រងនោម បណ្តាលឱ្យរាគ ហើមពោះ រមួលក្រពើ រលាកសន្លាក់ ប៉ះពាល់ដល់សមត្ថភាពបន្តពូជ។ អ្នកដែលមានជំងឺ coagulopathy គឺល្អបំផុតមិនត្រូវញ៉ាំ។
ដើម្បីប្រើពោតបារាំង ដោយសុវត្ថិភាព ក្នុងមួយសប្តាហ៍ អ្នកអាចញ៉ាំបាន 2-3 ដង រាល់ពេលញ៉ាំពោតបារាំងប្រហែល 100 – 150g រួមផ្សំជាមួយអាហារផ្សេងទៀតក្នុងអាហារ៕